Een feestscenario met een kanttekening

De grote ster gaat aan de leiding en er staan drie landgenoten in de top-15. Editie honderd lijkt op weg te zijn naar een groot succes.

Sergio Garca

Sergio Garcia had tot deze week 292 wedstrijden van de Europese Tour gespeeld, maar nog nooit een in Nederland. Om de Spaanse crack naar het KLM Open te halen, had de hoofdsponsor diep in de buidel getast.

En het betaalt zich vooralsnog uit.

Garcia gaat samen met de Engelse nummer 446 van de wereld, Calum Shinkwin, aan de leiding en hij heeft een uitstekende kans om een nieuwe grote Spaanse winnaar van het Internationaal Golfkampioenschap van Nederland te worden.

Wil Besseling en Rowin Caron hebben de kans om zondag ook mooie dingen te doen.

Joost Luiten daarentegen keek zaterdagmiddag minder vrolijk dan Garcia die grappend makend met Robert-Jan Derksen voor de camera van Ziggo Sport stond.

Luiten begint de laatste ronde op The International met zeven slagen achterstand op Garcia. Op de greens lukte er zaterdag niets.

‘Ik maak 70, maar voor mijn gevoel laat ik vier, vijf slagen liggen', zei Joost Luiten. 'Dit is de slechtste score die ik eigenlijk had kunnen maken met mijn spel vandaag. Met name op de tweede negen mis ik te veel kansen op de greens.'

'Die kom je dan tekort om echt een move te maken en aansluiting te vinden met de leiders. Morgen zal ik op de greens scherper moeten zijn. Ik heb niets te verliezen.’

De statistieken tonen aan dat Luitens seizoen trend van matig putten intact is gebleven. Met een gemiddelde van 31 putts per ronde is hij de (gedeeld) slechtste van de spelers uit de top-30 van dit KLM Open.

Kijken we naar de (betrouwbaardere) strokes-gained cijfers van dit hele jaar – tot en met zaterdag bijgewerkt – dan is hij 172ste (!) en dat terwijl de Nederlandse nummer een van tee tot green de nummer drie is.

Tja, dan wordt het een heel lastig spelletje.

Columns
  • Golfsupport.nl