Cleveland Launcher serie: hoog en recht

Cleveland Golf introduceert een volledig nieuwe lijn drivers, woods, hybrides en ijzers. De Launcher serie is vergevingsgezind en helpt de bal makkelijk de lucht in.
Cleveland Launcher serie: hoog en recht

De herintroductie van Cleveland Golf woods en ijzers twee jaar geleden was zeer succesvol, maar de nieuwe generatie is volgens de producent een grote stap vooruit.

De Launcher HB Turbo driver en woods zijn vergevingsgezinder, sneller en zien er mooier uit. De hoge balvlucht en verbeterde stabiliteit wordt bereikt door een lichtere hosel, een aerodynamische kroon en een zwaartepunt dat maar liefst 4,4 millimeter dieper en 2,2 millimeter lager ligt dan bij zijn voorganger.

De verbeterde aerodynamica zorgt er samen met de high-balance point Miyazaki shaft (met meer gewicht in de grip) voor dat je de club sneller kunt swingen.

Naast die extra swingsnelheid krijg je ook extra balsnelheid van het zogenoemde Turbocharged Cup Face, dat doorloopt in de zool en de kroon en daardoor zeer dun gemaakt kon worden. De flexibiliteit stuurt de bal na impact met hoge snelheid weg.

De Launcher HB Turbo driver is verkrijgbaar met 9º, 10,5º en 12º loft en er is ook een 10,5º drawversie. Bij de woods kun je kiezen voor 15º en 18º loft.

Bij de Launcher UHX ijzers heeft Cleveland gekozen voor een combiset.

De lange ijzers (4-7) zijn hol om de afstand en vergevingsgezindheid te maximaliseren. Het zwaartepunt ligt dieper en lager dan bij traditionele cavity-back ijzers, wat resulteert in een hoge balvlucht en veel stabiliteit. De clubbladinsert heeft verschillende diktes, zodat er je minder balsnelheid verliest als je de sweetspot mist.

Bij de mid- en korte clubs is controle en precisie belangrijker dan afstand en hier is dus gekozen voor een cavity-back ontwerp. De V-vormige zool zorgt voor een optimale interactie met de ondergrond, terwijl de Tour Zip groeven en het met een laser gefreesde patroon ertussenin garant staan voor consistente spin.

Je kunt 'bovenin' de zet kiezen voor UHX Utility ijzers (3, 4 en 5) of de Launcher Halo hybride.

De Halo is uitgerust met een nieuwe generatie Gliderail: drie 'rails' op de zool die ervoor zorgen dat je zelfs bij de meest lastige liggingen speelbaarheid behoudt. Het clubhoofd glijdt ook beter door het gras heen, waardoor je de snelheid op peil houdt.

Net als bij de woods ligt het zwaartepunt laag en diep in het clubhoofd, waardoor de bal hoog vertrekt en de hybride volop vergevingsgezindheid biedt. Een clubblad met variabele diktes zorgt ook bij minder goed contact voor optimale balsnelheid.

De Launcher serie ligt vanaf 18 oktober in de winkel.

Prijs: € 349 (driver), € 229 (woods), € 599 (5 ijzers staal), € 699 (5 ijzers graphite), € 179 (utility), € 199 (hybride)

www.clevelandgolf.eu

Laatste nieuws