Van de rubberplantage naar een tourkaart

Hij dacht dat hij niet goed genoeg was voor de PGA Tour, of om überhaupt professional te worden, maar Sebastián Muñoz heeft nu gewoon een overwinning op zak.
Van de rubberplantage naar een tourkaart

De 26-jarige Colombiaan studeerde in Amerika, maar een carrière in het professionele golf leek hem zo onwaarschijnlijk dat hij zich op zijn studiewerk focuste.

Toen een voormalige teamgenoot, Carlos Ortiz, drie keer wist te winnen op de Korn Ferry Tour (de Amerikaanse Challenge Tour), sloeg de twijfel echter toe.

Muñoz besloot wat meer tijd op de drivingrange door te brengen, maar nam zichzelf voor dat hij een professionele golfcarrière alleen een kans zou geven als hij vóór zijn afstuderen een wedstrijd zou winnen – anders werd het de rubberplantage van zijn ouders.

Hij won in zijn laatste jaar en hield zijn belofte.

Hij kreeg een sponsorinvite voor de Korn Ferry Tour, won in zijn tweede start op het satellietcircuit en verdiende een kaart voor het hoogste niveau. En drie jaar later, voegde hij zich bij het selecte gezelschap van winnaars op de PGA Tour.

Met een birdie op slothole van het dwong Muñoz een play-off af met Sungjae Im, waarna een par genoeg was voor de titel in het Sanderson Farms Championship.

'Vorige week zag ik mijn vriend Joaquin Niemann winnen en dat was het laatste stukje van de puzzel', aldus Muñoz. 'Het bewees dat we goed genoeg zijn om op de PGA Tour mee te doen voor de overwinning.'

Aan het begin van het golfseizoen doen 'de grote jongens' het vaak wat rustig aan, wat de nét iets mindere goden een kans geeft. En soms levert dat mooie verhalen op.

Leaderboard

Op de Symetra Tour tekende Dewi Weber in het Guardian Championship voor een top-10 notering. Met een 67, 70 en 68 kwam ze tot een totaal van -11, wat goed genoeg was voor een gedeeld zesde plaats. 

Leaderboard

Rowin Caron heeft op de PGA Tour Latino America zijn beste resultaat van het seizoen gehaald door in zijn derde wedstrijd op het Zuid-Amerikaanse circuit als vijfde te eindigen. Het was de tweede opeenvolgende top-10 voor de Nederlander die eerder gedeeld achtste werd op Jamaica.

Einduitslag

Laatste nieuws