Besseling tussen de sterren

Nummer 37 Challenge Tour samen met Ruud Gullit aan start Dunhill Links

wil besseling

Terwijl zijn collega's van de Challenge Tour deze week aan de slag gaan in Frankrijk, teet Wil Besseling zijn bal op, op een van Europa's meest opvallende toernooien. 

'Ik heb er na mijn zevende plek in het KLM Open niet lang over na hoeven denken of ik op de Challenge Tou zou gaan spelen of dat ik deze kans zou pakken', reageert Wil Besseling aan de vooravond van het Alfred Dunhill Links vooruit op de wedstrijd op de Schotse links van Carnoustie, Kingsbarns en St. Andrews. 'Als er mooie kansen op je pad komen dan moet je die pakken en deze wedstrijd is zéker zo'n kans.'

Wil Besseling had enkele jaren geleden een kaart voor de Europese Tour, maar speelde de sterk bezette wedstrijd toen niet.

'Ik heb geen idee hoeveel plaatsen ik er destijds buiten stond, maar ik weet nog wel dat ik er met mijn ranking van toen, niet in kwam. Ik ben dus heel blij dat ik door mijn goede KLM Open die kans nu wel krijg. Dit is wel een heel bijzonder toernooi, op mooie banen en in een aparte spelvorm, zo met een amateur. Dat doen we bijna nooit, al heb ik toevallig een paar weken geleden op de Challenge Tour ook in dat format gespeeld' (in de Rolex Trophy, red)

Als nummer 37 van de Order of Merit van de Challenge Tour is een kaart voor 2020 nog niet veilig en dus is de vraag of de lange Noord-Hollander niet beter in Frankrijk had kunnen starten relevant en onvermijdbaar. 

'Natuurlijk had ik liever al hoger op de ranking gestaan en eigenlijk had ik dat ook wel verwacht, maar wat ik zeg, sommige kansen moet je gewoon pakken als ze zich voordoen. Ik heb nog goede kans om me via de Challenge Tour te plaatsen, al heb ik daar nu een wedstrijd minder voor. De echt grote wedstrijden komen er nog aan, dus dan moet het daar maar gebeuren.'

Maar eerst deze week, samen met caddie Celso Cyrus en amateur Ruud Gullit aan zijn zijde.

'Ik zit in een goede flow, voel me goed en speel goed. Dat gevoel hoop ik deze week hier ook te hebben.'

Meer over Wil Besseling in Schotland kan je horen in De Golfpodcast van deze week.

Tour
  • Golfsupport