Landgenoten in middenmoot Schotland

Perez wint voor eerste keer op hoogste niveau

joost luiten

De laatste dag van het Dunhill Links Championship koppelde Joost Luiten en Wil Besseling aan elkaar. De gewezen ploeggenoten brachten het afgelopen decennium goeddeels op een ander circuit door, maar in de vierde en laatste ronde van het rijk gedoteerde evenement aan de oostkust van Schotland speelden de twee Nederlanders met elkaar en Matt Wallace.

Van het drietal deed de Engelsman Wallace het het beste. De nummer 27 van de wereld steeg flink dankzij een 65 en vooral Joost Luiten wist dat hij zichzelf tekort had gedaan door niet ook zoveel te stijgen. 

De Nederlandse nummer 1 was hard op weg naar een hoge klassering op de Schotse links, tot de roadhole op The Old Course hem de das om deed. Dankzij vijf opeenvolgende birdies (twaalf tot en met zestien) steeg Luiten flink, maar na de triple werd zijn opmars gestuit. Er waren na de turn nog wel twee birdies, maar met een gedeeld veertigste plaats schoot Luiten weinig op in het klassement, waar hij als veertigste eindigde.

Ook Wil Besseling ging de laatste dag onder par. Dankzij vijf birdies en drie bogeys steeg hij minimaal op het leaderboard. Met -12 legde de Noord-Hollander beslag op de 46ste plaats.

Daar was hij niet helemaal tevreden mee: 'Het is goed om hier te zijn en alle dagen te spelen, maar helaas was ik fysiek niet in topvorm. Maar zo gaat dat in golf. Het was mooi om na zo'n lange tijd weer eens met Joost te spelen op zondag.'

'De komende maand ga ik knallen op de Challenge Tour om een kaart te bemachtigen. Het zou geweldig zijn om het seizoen zo te eindigen.' 

Johannes Veerman, voor deze gelegenheid niet met zijn vrouw op de tas, kwam op de laatste dag niet verder dan een ronde level par en bleef daardoor net buiten de top-50 steken.

De zege op The Old Course ging naar Victor Perez. De Fransman kwam in de laatste ronde niet verder dan twee onder par (drie birdies en een bogey), maar aangezien niemand echt laag ging op de slotdag bleef hij met -22 Matthew Southgate (-21) nipt voor. Dankzij een cheque van ruim zeven ton staat Perez direct zeventiende op de Order of Merit.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport