Emotionele zege voor Champ

Cameron Champ leerde golfen van zijn opa, en terwijl deze in een hospice wacht op het einde won zijn kleinzoon het Safeway Open. Tranen volop dus.

Emotionele zege voor Champ

Nadat Champ met een birdie op de slothole zijn 'thuiswedstrijd' wist te winnen – Silverado ligt op een klein uurtje van zijn geboortestad Sacramento – volgde een lange omhelzing met zijn vader Jeff. Vervolgens kreeg hij een telefoon in zijn hand gedrukt, met aan de andere kant van de lijn zijn opa Mack, die alles 'live' had kunnen volgen.

Mack 'Pops' Champ eet al drie weken niets meer dan ijsjes, iets anders houdt hij niet binnen, maar hij had nog kracht genoeg om zijn kleinzoon voor de tweede keer te zien winnen op de PGA Tour.

'Ik denk dat het zo heeft moeten zijn', aldus een emtionele Champ. 'Al win ik hierna nooit meer een toernooi, of juist heel veel, het maakt me niets uit... dit is het mooiste moment uit mijn golfcarrière.'

Met zijn overwinning stijgt de 24-jarige longhitter naar de tweede plaats in de FedEx Cup en plaatst hij zich voor het eerst voor The Masters.

Cameron leerde het spel van zijn opa, die al snel zag dat het met de coördinatie van zijn kleinzoon wel goed zat. 'Op zijn tweede lukte het hem al om de bal over het huis te slaan', zei Mack eerder dit jaar. 'Ik had niet gedacht dat het tot dit zou leiden, maar de manier waarop hij de club kon swingen, beloofde wel wat.'

'We waren de bal continu aan het overslaan', aldus Cameron, die deze week speelde met de naam 'Pops' op zijn bal en schoenen. 'Daar begon het mee. En dat hij me nu die putt of de 72ste hole heeft zien maken, is geweldig'.

De putt voor de overwinning was maar net een meter lang, maar Mack hamerde er altijd op dat zijn kleinzoon zich moest focussen. Dat deed Cameron, waarmee zijn tweede overwinning op de PGA Tour een feit was.

'Deze is voor jou, Pops', zei de winnaar terwijl hij een selfie maakte met de trofee in zijn hand.

Leaderboard

Tour
  • Getty Images