Eerste top-10 meteen raak

Lanto Griffin tekende in het Houston Open voor zijn eerste top-10 notering op de PGA Tour en het was meteen een overwinning.
Eerste top-10 meteen raak

Net als vorige week leverde de afwezigheid van de grote 'kanonnen' in de eerste wedstrijden van het seizoen weer een mooi verhaal op.

Lanto Griffin verloor op 12-jarige leeftijd zijn vader en werd onder de hoede genomen door Steve Prater, de teaching pro van de plaatselijke golfclub. Hij kreeg een beurs, werd professional maar wist de eindjes niet aan elkaar te knopen en had in 2014 nog 176 dollar op zijn rekening en wilde stoppen met golf.

Een sportpsycholoog praatte hem echter uit de dip. Hij won in 2018 0p de Korn Ferry Tour en veroverde een tourkaart voor de PGA Tour. Die  verloor hij echter meteen weer omdat hij te aanvallend speelde.

Afgelopen seizoen herhaalde de geschiedenis zich en promoveerde hij opnieuw. Dit weekend greep hij die tweede kans met beide handen aan en won hij het Houston Open in Texas – het was zijn eerste top-10 op het hoogte niveau.

Griffin is de komende jaren verzekerd van een tourkaart, staat eerste in de FedEx Cup, kwalificeerde zich voor The Players en kreeg 1 miljoen 350 duizend euro op zijn rekening bijgeschreven.

'Het is ongelofelijk', stamelde hij na zijn overwinning. 'Ik moet wel twintig, dertig mensen bedanken, die de afgelopen tien jaar hun chequeboek hebben volgeschreven om mij aan het golfen te houden.'

Begin dit seizoen zette Griffin zijn 'redder' Prater op de loonlijst van zijn team begeleiders, iets waar hij voorheen nooit het geld voor had. 'Hij verdient elke dollar die ik hem ga betalen', aldus Griffin. 'Ik kan niet wachten om de cheque uit te schrijven.'

Leaderboard

Laatste nieuws