Nieuw seizoen, oude Tiger

Woods aan kop voor lege tribunes

tiger woods

Halverwege zijn eerste wedstrijd van het seizoen gaat Tiger Woods als vanouds aan kop. In het sterk bezette ZoZo Championship heeft de routinier na 36 holes een gaatje geslagen met de rest van het veld.

Dat de wedstrijd van de PGA Tour in Japan op zaterdag pas halverwege is, komt door de totaal verregende tweede ronde. Er vielen vrijdag tientallen centimeters water. Straten in de buurt stonden onder water, en onder meer Ian Poulter plaatste een filmpje over de kolkkende rivier die de golfbaan was geworden.

Op zaterdag scheen de zon en was het prachtig weer en kon de derde ronde onder surrealistische omstandigheden gespeeld worden. De baan was zó nat geworden dat de organisatie had besloten dat er weliswaar gespeeld kon worden, maar dat het onverstandig was om op de natte en gladde baan toeschouwers toe te laten.

Zo kon het dus gebeuren dat Tiger Woods in leidende positie niet meer dan wat media achter zich aan had op weg naar zijn tweede opeenvolgende 64. Donderdag opende hij met drie bogeys op rij dramatisch, maar daarna liet Woods zien dat hij ook op 44-jarige leeftijd nog een speler is om rekening mee te houden. Zijn drives waren goed, zijn ijzers vaak messcherp en ook op zijn putten was weinig aan te merken.

Door de uitgestelde tweede ronde, wordt zondag geprobeerd zoveel mogelijk golf te spelen, maar er wordt serieus rekening gehouden met een finish op maandag omdat het om 17.00 in de middag al te donker is om verder te spelen. De pairings van de derde ronde worden dan ook in stand gehouden voor de slotomloop waardoor nu al duidelijk is dat Woods hoe dan ook in de laatste groep van het veld de baan in gaat voor de slotronde. Al zou het heel goed kunnen dat hij op basis van zijn spel toch wel in die groep terecht zou komen

Leaderboard

Een surrealistisch gezicht, Tiger speelt voor lege tribunes.
Tour
  • Getty Images