Woods op weg naar zege nummer 82

Finish op maandag in Japan

tiger woods

Door invallende duisternis kon de laatste ronde van het ZoZo Championship niet worden voltooid en dus moet de golfwereld wachten tot maandagmorgen voor Tiger Woods weer een nieuw hoofdstuk toevoegd aan zijn toch al zo glansrijke loopbaan. Nog zeven holes zijn voorsprong vasthouden en hij heeft het zo lang onaantastbaar geachte record van Sam Snead te pakken.

Hoe groot de kans is dat dat ook lukt? Afgaande op het spel van de laatste dagen, groot. Na zijn bogey, bogey, bogey start op donderdag schakelde Woods naar een andere versnelling en keek feitelijk nooit meer om. Voor de eerste en tweede ronde had hij slechts 64 slagen nodig, ruim voldoende om met voorsprong naar de derde ronde te gaan.

Die derde ronde werd zondag in alle vroegte gespeeld in een poging ook zoveel mogelijk van de vierde ronde op de teller te krijgen.

Woods begon met een bogey op de par-4 eerste, maar herstelde dat schoonheidsfoutje vliegensvlug en met birdies op drie, vier, zes en acht, liep hij verder weg van het veld. Kort na het tekenen van zijn kaart voor een 66 (na de turn maakte Woods twee birdies en een bogey) begon de vierde ronde al. 

Gestoken in het traditionele rood - ondanks de slechts drie kwartier tussen de twee rondes nam Woods de tijd om zich te verkleden - ging de 81-voudig ook in de laatste ronde door met waar hij mee bezig was. Tot het om kwart voor vijf lokale tijd te donker was om door te spelen maakte hij birdies op een, vijf en zes, leverde hij een slag in op hole vier en waren er nog zeven holes over van de vierde ronde die maandagmorgen moeten worden afgemaakt.

'Ik speelde oké vandaag. Ik maakte hier en daar een paar kleine foutjes, het was een lange dag, maar ik ben tevreden. Natuurlijk ga ik morgen alles doen om te winnen. Ik begin niet op de makkelijkste hole morgen, dus ik moet meteen scherp zijn.'

82 zeges boekte Sam Snead in zijn loopbaan en het moet gek lopen wil Tiger - met een voorsprong van drie slagen op Matsuyama, die één hole meer speelde dan Woods en eindigde met een lange birdieputt - zich niet naast Snead voegen. Woods zal echter ook weten dat de zege nog niet binnen is met de thuisfavoriet op het vinkentouw en de fanatiek Japanse fans op zijn hand. 

Nog zeven holes staan tussen Woods en de geschiedenis. 

Maandagmorgen (zondagavond laat Nederlandse tijd) weten we meer.

(Ziggo Sport zendt de ontknoping van het ZoZo Championship live uit. Het restant van de ronde wordt om half negen lokale tijd hervat. Exacte uitzendtijden volgen later.)

Leaderboard

Tour
  • Getty Images