Luiten in rechterrijtje HSBC Champions

Mindere tweede dag kost landgenoot plaatsen

joost luiten

Halverwege het sterk bezette en rijk gedoteerde World Golf Championship in Shanghai, moet je flink scrollen op het leaderboard voor je de naam Joost Luiten tegenkomt. 

Na afloop van de eerste ronde kon de nummer 26 van de Order of Merit nog tevreden terugkijken op zijn werkdag. Twee bogeys, twee birdies en een eagle op de par-5 veertiende waren samen goed voor een rondje in twee onder par en dát was weer goed voor de gedeeld 26ste plaats op het leaderboard.

Die goede uitgangspositie kon de Nederlandse nummer 1 op dag 2 niet vasthouden, laat staan verbeteren. Pas op zijn twaalfde hole (de derde van de baan) maakte hij zijn eerste - en naar later zou blijken - enige birdie van de dag terwijl hij wel drie bogeys moest slikken voor een ronde in 74 slagen (+2). 

Met die dagscore - en een totaalscore level par - leverde Luiten fors in op het leaderboard waardoor hij zichzelf halverwege het toernooi terugvindt op de gedeeld 51ste plaats in het uit 78 spelers bestaande veld.

De leiding in de wedstrijd is in handen van Matthew Fitzpatrick. De Engelsman heeft met -11 een voorsprong van één slag op 's werelds nummer 2 Rory McIlroy.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport