Sterk slot Luiten, McIlroy wint na play-off

Noord-Ier verslaat Schauffele op eerste extra hole
joost luiten

Een mooie cheque en een goed gevoel over een laatste ronde die de beste van het toernooi was, dat is wat Joost Luiten uit China meeneemt naar Turkije.

De Nederlandse nummer 1 stond na 54 holes op level par, maar een afsluitende omloop in -4 zorgde voor flink wat plaatsen winst op het leaderboard. Hoewel er drie bogeys op de kaart stonden, eindigde Luiten ruim onder par dankzij de zeven birdies die hij mocht noteren, mede ook dankzij een putter die beter functioneerde dan tijdens de rest van de week.

De nummer 34 van het klassement eindigde wel ruim achter winnaar Rory McIlroy, die met -19 het clubhuis bereikte. Die score was voor de nummer 2 van de wereld net niet genoeg om direct zijn derde WGC-titel in ontvangst te mogen nemen.

Titelverdediger Xander Schauffele dwong met een birdie op de 72ste hole een play-off af, maar moest bij de eerste extra gang langs hole achttien alsnog zijn meerdere erkennen in McIlroy die daarmee de eerste zege van het nieuwe Amerikaanse seizoen boekte en alweer zijn vierde zege in het kalenderjaar 2019.

Einduitslag

Laatste nieuws