Van Meijel geeft gas in Spanje

Uitstekende uitgangspositie tweede helft Qualifying School voor Nederlanders

lars van meijel

Er is nog veel golf te spelen op Lumine en de zesdaagse marathon is nog maar halverwege, maar na 54 van de 108 holes hebben de Nederlandse spelers er wel eens slechter voor gestaan.

Lars van Meijel is vooralsnog de best geklasseerde landgenoot. Sterker, in de loop van zondagmiddag was het de best geklasseerde speler van het hele veld. Pas laat op de dag werd hij door één speler ingehaald toen de Deen Benjamin Poke naar -12 ging.

Na de eerste twee rondes in -1 en -2 af te hebben gewerkt, trapte de Brabander het gas de derde dag echt goed in waardoor hij als een komeet omhoogschoot op het leaderboard. 

Er moest weliswaar één bogey op de kaart worden gezet, die ene verliesslag viel in het niet bij de zes birdies en de eagle 2 op de par-4 twaalfde waardoor er uiteindelijk -7 op zijn kaart stond.

Met een totaal van -10 wist hij zich een deel van de zondag koploper en is hij hoe dan ook zeker van een goede uitgangspositie  voor de rest van het toernooi.

'Het was best goed', reageerde Van Meijel met gevoel voor understatement. 'De eerste twee dagen prima en vandaag sla ik een paar goede wedges en heb ik goed geputt, maar het duurt zeker nog lang.'

Wil Besseling slaagde er niet in voor de derde opeenvolgende dag onder par te eindigen, maar zijn ronde in een boven par deed hem ook geen pijn. Met een totaal van -6 staat hij gedeeld zestiende. Robbie van West leverde enkele plaatsen in, maar staat met -5 (T26) ook uitstekend geklasseerd in zijn jacht op een kaart voor de Europese Tour.

De enige Nederlander die daarmee vol aan de bak moet op de dag dat de cut valt, is Johannes Veerman. De in Texas woonachtige Veerman stond na twee dagen diep in de achterhoede en leek op de derde dag weinig winst te gaan boeken, maar eindigde dankzij vier birdies op de back-nine met -4 voor de dag en heeft met een score van +1 en de 111e plek de cutline nog nadrukkelijk in het vizier al zal nog een ronde par absoluut noodzakelijk zijn om kans te houden op een kaart voor de Europese Tour. 

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport