Wereldranglijst: Fleetwood terug in top-10

Luiten stijgt na tiende plaats in Zuid-Afrika

fleetwood

Precies een jaar geleden behaalde Tommy Fleetwood zijn hoogste klassering op de wereldranglijst. De Engelsman stond na het DP World Tour Championship negende alvorens korte tijd later de top-10 te moeten verlaten.

De zege van Fleetwood in Zuid-Afrika leverde hem niet alleen de grootste cheque op de Europese Tour ooit op, hij won ook flink op de wereldranglijst waar hij van plek achttien oprukte naar de tiende plaats.

De entree van Fleetwood was overigens de enige wijziging in de top-10: de nummers een tot en met negen bleven stuk voor stuk op dezelfde plaats staan en dus is Brooks Koepka ook deze week 's werelds nummer 1.

Nederlanders

Tiende werd Luiten in het Nedbank Challenge en dat leverde hem aardig wat winst op op de wereldranglijst. Met nog een toernooi te spelen in 2019 vindt hij zichzelf acht plaatsen hoger terug dan vorige week en zijn 82ste plek is maar drie plaatsen lager dan de klassering die hij na het eerste toernooi van het seizoen innam

 

Dames

De top-10 bij de vrouwen blijft volledig hetzelde en Anne van Dam levert weer iets in. De Nederlandse nummer 1 staat deze week 111e.

 

Nederlanders

World
  • Golfsupport