Alle Nederlanders halen cut op Q School

Nog 36 holes te gaan in golfmarathon

lars van meijel

Op tweederde van de zesdaagse uitputtingsslag hebben allevier de Nederlanders die begonnen aan Final Stage van Qualifying School nog kans om in 2020 op het hoogste niveau in actie te komen, al is er voor Lars van Meijel, Robbie van West, Wil Besseling en Johannes Veerman nog wel werk aan de winkel.

De uitgangspositie voor vooral Van Meijel is goed. De Brabanber leverde weliswaar iets in ten opzichte van zijn fraaie tweede plaats na drie rondes, maar ook zijn elfde plaats na 72 holes is ruim aan de goede kant van de score.

Voor de vierde opeenvolgende dag tekende de speler van de Challenge Tour voor een ronde onder par, al was zijn -1 ruim minder dan de -7 van zondag.

Ook Robbie van West bleef voor de vierde dag op rij onder par. Ondanks een dubbele bogey op de par-4 zesde tekende hij voor een ronde in drie onder par, goed voor de gedeeld 21ste plaats. Voor de promovendus van de Pro Golf Tour kan de vlag al wel uit: de kaart voor de Challenge Tour die hij dankzij het halen van de cut krijgt is sowieso beter dan de kaart die hij al op zak had.

Wil Besseling maakte drie bogeys en vier birdies op weg naar een ronde in -1, maar dat was niet genoeg om aan de goede kant van de score te blijven. Als de kaarten nú verdeeld zouden worden, is hij als nummer 30 van het klassement de eerste speler die met lege handen staat. Gelukkig voor de Noord-Hollander zijn er nog 36 holes te spelen en heeft hij nog alle kans iets op te schuiven in het klassement.

Dat laatste geldt ook voor Johannes Veerman. De Nederlandse Amerikaan stond lang in de staart van het veld, maar knokte zich met twee opeenvolgende rondes in 67 slagen omhoog op het leaderboard en haalde met -4 de cut 'on the number'. De Texaan heeft daarmee zijn kaart voor de Challenge Tour veiliggesteld, maar weet ook dat het gat tussen hem en de top-25 overzienbaar is. Zéker in de uitputtingsslag die Qualifying School is, is alles nog mogelijk de komende twee dagen. 

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport