Alles kan nog op Qualifying School

Kwartet Nederlanders nog volop in de race voor kaart European Tour
lars van meijel

Nog achttien holes zijn er over van de zesdaagse golfmarathon van de Qualifying School. Nog één ronde en dan is duidelijk wie er met de 25 tourkaarten vandoor gaan. En hoewel het nog alle kanten op kan, kan het zomaar dat er woensdagmiddag nog vier landgenoten promoveren naar het hoogste Europese niveau.

Kán, maar zéker is er nog niets...

Lars van Meijel en Wil Besseling staan er vooralnog het beste voor. Beide spelers van de Challenge Tour staan na vijf rondes aan de goede kant van de score. Van Meijel leverde met een ronde level par een paar plaatsen in, maar staat er als gedeeld zestiende (-11) nog altijd het beste voor. Wil Besseling dook wel onder par (-2) en klom daardoor een handvol plaatsen. Met -9 staat hij nu precies op die belangrijke 25ste plek, maar er is dus nog een ronde te gaan.

Dat is goed nieuws voor Robbie van West en Johannes Veerman*  want zij staan na de voorlaatste ronde op de meeste frustrerende plek van allemaal: gedeeld 32ste en één slag buiten de promotieplaatsen. Van West tekende, net als Van Meijel voor een ronde level par, terwijl Veerman zijn twee dagen geleden ingezette opmars voortzette. Na de eerste twee rondes niet verder te zijn gekomen dan twee keer een 74 ging de Texaan voor de derde opeenvolgende dag rond in 67 slagen waardoor hij, net als Van West, met -8 promotie naar de Europese Tour woensdag in eigen hand heeft.

*Enkele uren na afloop van de vijfde ronde werd de score van Veerman één slag naar beneden aangepast waardoor hij nu, net als Besseling, precies aan de goede kant van de cutline staat. 

Leaderboard

Laatste nieuws