Bouw nieuwe shortgamefaciliteiten Eindhovensche GC afgerond

Toevoeging maakt de drivingrange compleet

ivgh

Eind november heeft SBA Golf&Groen de nieuwe short game faciliteit van de Eindhovensche Golfclub (EG) gebouwd. In het ontwerp van Infinite Variety Golf Holland (IVGH) ligt een grote green omringd door glooiende surrounds met kort gras met twee verschillende bunkers. Rond deze green zullen zowel de talenten van de Academy als de leden van de club urenlang aan hun korte spel kunnen werken door een grote variëteit aan slagen, liggingen en pinposities.

“Ik ben er blij met het eindresultaat en het geleverde vakmanschap van de bouwers.” vertelt Jurrian van der Vaart (IVGH), verantwoordelijk voor het ontwerp. “In goed overleg met de club, greenkeepers en professionals heb ik een gebied ontworpen waar veel golfers tegelijkertijd kunnen oefenen en de coaches hun pupillen beter kunnen maken. Ik zou hier zelf met alle plezier uren kunnen trainen!”

SBA voerde de werkzaamheden uit, vanaf het uitzetten van het terrein tot en met het afwerken. Het zaaien en ingroeien wordt door de greenkeepers zelf gedaan. “Wij zijn trots op het vertrouwen van een gerenommeerde club als de Eindhovensche om hun faciliteiten door ons te laten verbeteren.” vermeldt Pierre Janssen, directeur van SBA. “Ook zijn we erg verheugd dat er door de partnerschap met Jurrian van der Vaart zo’n kwalitatief hoogstaand shortgame gebied is gerealiseerd.”

Ook de Eindhovensche GC is zeer content met de uitbreiding. “Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om alle leden van onze vereniging het best mogelijke golf aan te bieden met onze Nederlandse top-5 baan, het vernieuwde clubhuis en onze prachtige oefenfaciliteiten die recentelijk zijn gebouwd. Door de zeer goede samenwerking met zowel SBA als IVGH hebben we ook nu een prachtig gebied bij de driving-range waar het korte spel getraind kan worden,” aldus Han de Wit, baancommissaris van EG. Eric der Kinderen, hoofdcoach van de Academy voegt daaraan toe: “Een goede short game green moet voor alle leden te gebruiken zijn, dezelfde kwaliteit als de baan hebben en een grote variëteit aan schoten aanbieden. Wat er nu gebouwd is voldoet aan al deze eisen en we kunnen niet wachten tot we er op kunnen gaan oefenen.”

IVGH is actief in het renoveren en verbeteren van golfbanen in Europa. Met 11 banen in de Nederlandse top-30, 7 banen in de top-50 in continentaal Europa en 2 banen in de Wereld Top-100 is IVGH marktleider in Europa op het gebied van kwaliteit. Erg trots zijn zij op de langdurige samenwerking met de Eindhovensche Golfclub. Meer info op www.infinitevarietygolf.nl

Colt ontwierp de Eindhovensche Golf in 1928 en de baan heeft de reputatie van een van de best gebalanceerde 18 holes banen in Nederland. Samen met een prachtige driving range, vernieuwd clubhuis en gezellig clubleven is de baan mooier en beter dan ooit. Meer info op https://www.eindhovenschegolf.nl/

Al meer dan 30 jaar is SBA Golf & Groen een toonaangevende partner in de golf, sport en groensector. Met een rijke ervaring en deskundigheid garandeert SBA Golf & Groen een optimale én duurzame oplossing voor uw groen-uitdaging.

Meer info op https://sbagolfengroen.com/