Luiten schuift op in Dubai

Lorenzo-Vera en Rahm delen leiding

joost luiten

De Nederlandse nummer 1 is duidelijk niet van plan het seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan. Na door de eerste twee rondes achterin het veld te zijn beland, speelde hij zich op de derde speeldag naar een positie die zondag nog kans geeft op misschien wel een top-10: gedeeld twintigste op slechts drie slagen van die top-10.

Hoewel, wil Luiten net als vorige week in Zuid-Afrika zo hoog op het leaderboard eindigen, dan moet hij niet alleen lager scoren dan de -4 die hij zaterdag op de borden bracht, hij zal vooral beter moeten scoren op de par-5's, want ondanks de goede score van de derde ronde, liet de Nederlander het daar nadrukkelijk liggen.

Vier par-5 holes telt de Earth Course van Jumeirah Golf Estates, maar op niet een daarvan wist hij op moving day een slag te winnen. Sterker nog, van de in totaal twaalf par-5's die hij tot nu toe speelde, maakte hij er op slechts vier een birdie. Omdat hij ook nog een keer een bogey moest toestaan, staat hij op -3 voor de par-5's – dat is te weinig om mee te doen om de echte topnoteringen.

Zonde, want Luiten scoorde zoals gezegd prima op de voorlaatste dag van het seizoen. Hij maakte birdies op drie, vijf, tien, elf en twaalf - allemaal par-4 holes - en leverde alleen op de par-4 zestiende een slag in voor een totaal van -4 voor de ronde en -3 voor het toernooi waardoor hij op de slotdag goede kans heeft het seizoen met een prima finish af te sluiten.

De slotdag van het seizoen belooft sowieso een spannende te worden. Lorenzo-Vera leek lang als leider naar de laatste ronde te gaan, maar sloeg zijn teeshot op achttien in het water en wist zijn par uiteindelijk niet te redden waardoor hij de leiding met nog achttien holes te spelen met -15 moet delen met Jon Rahm die met een 66 langszij kwam, terwijl ook Rory McIlroy met -13 nog ambities zal koesteren.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport