Duncan beste in RSM Classic

Eerste zege als professional voor dertigjarige Amerikaan

duncan

Het had zomaar gekund dat Brendan Todd voor een unieke drie op rij had gezorgd. De Amerikaanse golfer die tot twee weken geleden door een diep dal ging, was de beste in het Bermuda Championship, de beste in de Mayakoba Golf Classic, en ging de laatste ronde van de RSM Classic opnieuw in als koploper.

Al snel werd echter duidelijk dat het niet weer feest zou worden in huize Todd. Op de par-4 vijfde maakte hij dubbel bogey om de leiding uit handen te geven, en toen hij na de turn ook slagen inleverde op  twaalf en veertien, was zijn jacht op de derde op rij voorbij.

Het bood een andere Amerikaan de kans om voor het eerst de schijnwerpers te pakken. Na een verlenging tegen voormalig Majorwinnaar `Webb Simpson, was het Tyler Duncan die na 74 holes in zijn eentje bovenaan het leaderboard stond. Duncan, die in zijn 68 optredens op het hoogste niveau nooit verder was gekomen dan een vijfde plaats dankte zijn plek in de play-off aan een sterk slot met drie birdies op de laatste vier holes en de zege aan een birdie op de tweede extra hole.

Einduitslag

Tour
  • Getty Images