Wereldranglijst: Jon Rahm nieuwe nummer 3

Minimale winst Luiten

rahm

Natuurlijk stijg je op de wereldranglijst als je zowel de seizoensfinale als de jaarranking wint zoals Jon Rahm deed. De Spanjaard, die begin 2018 al eens tweede stond, passeerde Dustin Johnson en Justin Thomas, maar heeft nog wel bijna twee volle punten achterstand op nummer 2 McIlroy en zelfs bijna drie op de geblesseerde nummer 1 van de wereld, Brooks Koepka.

Nederlanders

De twintigste plaats in Dubai zorgde ervoor dat Joost Luiten één plekje hoger staat deze week. Omdat Luiten dit jaar niet meer in actie komt, zal hij aan het eind van het jaar een aantal plaatsen lager staan, maar de kans dat hij binnen de top-100 naar 2020 gaat is groot. Of hij volgend jaar gezelschap krijgt in diezelfde top-100? Waarom niet...Darius, Lars en Johannes spelen volgend seizoen immers ook op het hoogste niveau.

 

Dames

De top-10 bij de vrouwen blijft volledig hetzelfde. Anne van Dam staat deze week 111e en zal haar best moeten doen die positie vast te houden. De Nederlandse nummer 1 won vorig jaar in Spanje en verdedigt deze week haar titel, en dus haar destijds behaalde punten. 

 

Nederlanders

Tour
  • Getty Images