Meer topgolf naar Nederland

Zowel Ladies European Tour als Challenge Tour naar Nederland

challenge tour

Het gerucht zong al enige tijd rond en hoewel de contracten nog niet getekend zijn, is nu 'officieel' bekend dat Nederland volgend jaar niet alleen de Europese Tour, maar ook de Ladies European Tour én de Challenge Tour binnen de grenzen heeft.

NGF directeur Jeroen Stevens: 'Zowel de wedstrijd van de LET als die van de Challenge Tour zullen gespeeld worden in een Pro-Am variant en zullen meer worden dan 'zomaar' een toernooi. We gaan er echt wat leuks van maken. Zo gaat de wedstrijd van de LET in het teken staan van de werkende vrouw, met allerlei activiteiten die dat thema omlijsten. Natuurlijk gaat het om het golf, maar het wordt absoluut meer dan dat'.

De speeldata en banen zijn nog niet bekend maar voor beide toernooien wordt gemikt op een toernooi rondom de zomer, terwijl met de Rosendaelsche en The Dutch wordt gesproken om als gastheer op te treden.

Het is voor beide circuits jaren geleden dat ze Nederland aandeden. Christel Boeljon won in 2015 de laatste editie van het Deloitte Ladies Open op The International, terwijl  Nicolas Colsaerts in 2009 zegevierde bij de laatste editie van The Dutch Futures op Houtrak.

In 2008 was Taco Remkes de beste in het Challenge Tour event op zijn homecourse Houtrak. Wie profiteert in 2020 van het thuisvoordeel als (waarschijnlijk) The Dutch gastheer is?
Tour
  • Golfsupport