Cobra Speedzone ijzers: koolstoffiber toplijn

Mede dankzij een toplijn van koolstoffiber genereren de King Speedzone ijzers veel balsnelheid en een hoge balvlucht.

Cobra Speedzone ijzers: koolstoffiber toplijn

Koolstoffiber wordt in drivers veel gebruikt, maar voor het eerst verwerkt Cobra twee strips van het materiaal in de toplijn van een ijzer. Koolstoffiber is 40 procent lichter dan staal, waardoor er 3 gram gewicht vrijkomt om elders te gebruiken.

Hierdoor ligt het zwaartepunt van de King Speedzone ijzers laag en diep in het clubhoofd, wat bij de lange ijzers (4-7) zorgt voor extra balsnelheid en een hogere balvlucht. Hierbij helpt ook het dunne clubblad.

Het Speedback design maakt het clubhoofd aan zijkanten wat breder, wat ook de stabiliteit (MOI) en vergevingsgezindheid vergroot. Dit biedt hulp als je de sweetspot mist, iets wat gebruikers van game-improvers regelmatig overkomt.

Afstand en vergevingsgezindheid zijn de sleutelwoorden, maar Cobra is het gevoel niet vergeten. Achter het clubblad is een kunststof insert geplaatst die vibraties dempt en moet zorgen voor een solide geluid en gevoel.

Om de balvlucht en spin voor elk ijzer te optimaliseren – en hiermee de consistentie van je ijzerspel te verbeteren – hebben de clubhoofden een progressief design en verschillen de hosels in lengte.

Ook hebben de volledig machinaal gefreesde groeven verschillende patronen. Zo genereren de V-groeven in de lange ijzers (4-6) minder spin voor extra lengte, terwijl de U-groeven in de mid- en korte ijzers (7-PW) juist meer spin (en dus controle) bieden. Voor slagen rond de green heb je met de gap- en sandwedge maximale spin.

De King Speedzone ijzers zijn beschikbaar als conventionele set of One Length versie, waarbij alle clubs de lengte van een ijzer-7 hebben. De gewenste balvlucht wordt in dit geval bereikt door veranderingen in het gewicht van het clubhoofd en de shaft, en wisselende lie angles.

Alle Speedzone clubs (klik hier voor de metalwoods) zijn uitgerust met Cobra Connect, Powered by Arccos, waarmee je via sensoren in de grips data over al je slagen verzamelt.

Ze liggen vanaf half januari in de winkel.

Prijs (5-SW): € 899 (staal), € 999 (graphite)

www.cobragolf.com