Belgian Knockout definitief niet op kalender Europese Tour

Verder als brede amateurcompetitie met steun Belgische topgolfers
bko

"De Belgian Knockout keert terug in 2020, zij het in een volledig nieuw jasje", is de openingszin van het persbericht van de organisatie van The Belgian Knockout in een persbericht. Het goede nieuws blijkt in het vervolg echter iets minder rooskleurig.

'Het toernooi zal, ondanks twee succesvolle edities, geen deel meer uitmaken van de European Tour kalender, maar wordt omgedoopt tot een nationale competitie voor amateurgolfers met een spetterende slotdag. Onze drie Belgische topgolfers Colsaerts, Pieters en Detry blijven betrokken bij het evenement en ook een deel van onze huidige partners nemen deel aan deze nieuwe hulde aan de Belgische golfsport', gaat het bericht verder.

'De beslissing om niet langer een professioneel golftoernooi te houden is het logische gevolg van een samenloop van omstandigheden. De bal ging aan het rollen doordat er in 2020 niet onmiddellijk een geschikte datum voor handen lag om een manche van de European Tour in België te organiseren.'

"Het organiseren van een manche van de European Tour begint met het vinden van een datum die optimale speelomstandigheden garandeert, past in het wedstrijdschema van onze ambassadeurs, en grote bezoekersaantallen in de hand werkt. Deze taak bleek te moeilijk in een jaar waarin zowel de Ryder Cup als de Olympische Spelen een week in een toch al drukke kalender opeisten. Bovendien, zagen we ook meer potentieel in de organisatie van een brede amateurcompetitie – ondersteund door onze Belgische topgolfers – om onze hoofdambitie te realiseren om zoveel mogelijk amateurgolfers een werkelijk unieke belevenis te schenken". aldus Jeremy Anciaux CEO van PietersProductions.

Vooralsnog komt er daarmee een einde aan het toernooi zoals dat in zijn huidige vorm twee jaar op rij op Rinkven gespeeld werd en waar Darius van Driel het afgelopen jaar knap tweede werd.

Laatste nieuws