Besseling op de tweede startrij

Ondanks een ronde boven par (73) heeft Wil Besseling in Zuid-Afrika de koppositie nog goed in beeld. Ook Lars van Meijel en Johannes Veerman haalden de cut.
Besseling op de tweede startrij

'Het was lastig vandaag', zei Besseling na zijn tweede ronde in het Alfred Dunhill Championship, die twee birdies en drie bogeys bevatte. 'Het was warm, het woei flink en de greens waren hard... dat ik met een ronde boven par slechts één plaats inlever en gewoon tweede sta, zegt genoeg.'

De overnight leader werd voorbij gestreefd door Pablo Larrazábal, die zijn totaal dankzij een 69 (-3) op -9 bracht, maar hoeft net als Branden Grace (70) maar drie slagen op de Spanjaard toe te geven.

Dat zijn heel mooie namen om tussen te staan en de lange Noord-Hollander is dan ook een blij man. Pas een week geleden miste hij maar net een volle kaart voor de Europese Tour, maar tot nu toe maakt hij indrukwekkend gebruik van zijn beperkte speelrecht. Zo ga je met teleurstellingen om. 

Nu is het zaak om die lijn dit weekend door te trekken.

'Dan moet ik, net als gisteren, weer meer fairways gaan slaan', deelde hij zijn gameplan voor de komende twee dagen. 'Als je de fairway mist, wordt het hier heel moeilijk om de harde greens aan te spelen. En je moet geduldig blijven, want een foutje is hier snel gemaakt.'

Dat merkte ook Darius van Driel, die met ronden 76 en 77 de cut ruim miste.

Lars van Meijel herstelde zich op dag twee wel knap van zijn matige opening (74). Met een 70 (-2) deed hij op een lastige speeldag heel goede zaken en steeg hij naar de 28ste plaats (par) terwijl Johannes Veerman met een totaalscore van -1 maar net buiten de top-10 (T14) staat.

Leaderboard

https://www.golfersmagazine.nl/tour/besseling-op-zoek-naar-nieuwe-herinneringen

Laatste nieuws