Deze Week: het feestje van Tiger

Europese Tour naar Mauritius ... Topveld in Hero World Challenge ... Pasqualle Coffa speelt slottoernooi Ladies European Tour 2019

Heritage Golfclub

Europese Tour

Toernooi: Afrasia Bank Mauritius Open

Data: 5 – 8 december 2019

Baan: Heritage GC, Heritage Bel Ombre (Mau)

Lengte: 6.387 meter

Par: 71

Prijzengeld: € 1.000.000

Rankingpunten: 2.000

Mooie namen: Christian Bezuidenhout, Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts, Thomas Detry, Benjamin Hebert, Brandon Stone en Justin Harding

Nederlanders: Johannes Veerman

Winnaar in 2018 (seizoen 2019): Kurt Kitayama (VS)

Laatste winnaars: 2018 – Kurt Kitayama (VS), 2017 – Dylan Frittelli (Z-A), 2016 – Jeuhghun Wang (Z-K), 2015 – George Coetzee (Z-A)

Televisie: Alle dagen Live op Ziggo Sport Golf, in totaal niet minder dan twintig uur. En dat voor een klein toernooi… Donderdag en vrijdag van 9.30-14.30 uur. Zaterdag en zondag van 8.30-13.30 uur.

Bijzonderheden: De Belgen hebben gedacht: we hebben vooralsnog geen BKO meer en dus spelen we in december een soort van eigen Open – op Mauritius. Pieters, Detry en Colsaerts doen deze week mee aan het Mauritius Open.

Het aantal Nederlanders wordt beperkt tot één: Johannes Veerman, die mee mag doen op basis van zijn startbewijs van de Aziatische Tour. Het Mauritius Open is namelijk tri-sactioned. Leden van drie circuits mogen mee doen.

Wie afgelopen week nog geen plaatsje op de deelnemerslijst had en in het Alfred Dunhill Championship in de top-5 eindigde, mag ook nog naar Mauritius afreizen. De Zweed Joel Sjoholm doet dat, maar Wil Besseling niet. Hij toonde zich tevreden met de gedeelde derde plaats in Zuid-Afrika, maar wilde niet naar Mauritius.

Vraag: had Besseling niet voldoende zin om nog één week ter proberen kostbare punten voor de ranglijst van de Europese Tour te behalen? Kennelijk niet. Je zou van een gemiste kans kunnen spreken.

Van de eerste vier edities van het Mauritius Open die meetelden voor de Europese Tour werden er twee op Anahita en twee op Heritage gespeeld Op laatstgenoemde baan wonnen de Zuid-Afrikanen George Coetzee (na een play-off met Thorbjorn Olesen) en Dylan Frittelli.

Starttijden dag 1 en 2

Vanaf donderdag 4.00 uur Live Scoring via website Europese TourPGA Tour

Toernooi: Hero World Challenge

Data: 4 – 7 december 2019 (woensdag – zaterdag)

Baan: Albany Golf Course, New Providence (Bahama’s)

Lengte: 6.677 meter

Par: 72

Prijzengeld: $ 3.500.000

Mooie namen: Er doen achttien spelers mee aan het jaarlijkse sportieve feestje van Tiger Woods. Jon Rahm, Justin Rose en Henrik Stenson zijn de Europese deelnemers. Voor het complete veld klik hier.

Winnaar in 2018: Jon Rahm (Spa)

Laatste winnaars: 2018 – Jon Rahm (Spa), 2017 – Rickie Fowler (VS), 2016 – Hideki Matsuyama (Jap), 2015 – Bubba Watson (VS), 2014 – Jordan Spieth (VS)

Televisie: Alle dagen Live op Ziggo Sport Golf. Woensdag en donderdag van 19.00-22.00 uur. Vrijdag van 17.00-22.00 uur en zaterdag van 16.00-21.00 uur.

Bijzonderheden: Al vanaf de eeuwwisseling organiseert Tiger Woods een eindejaarstoernooi voor een selecte, kleine groep topspelers.

Eerst een keertje in Arizona, vervolgens jarenlang in Californië, daarna even in Florida en sinds 2014 op de door Ernie Els ontworpen baan op New Providence, het grootste eiland van de Bahama’s.

Dat land werd in september van dit jaar getroffen door het geweld van orkaan Dorian, maar de Albany Golf Course is redelijk ongeschonden gebleven. Het is terecht de bedoeling dat een groot deel van de opbrengst van de Hero World Challenge wordt gestort op de rekening van een hulporganisatie.

De beslissende putt valt op zaterdag. Elf van de twaalf Amerikaanse deelnemers aan de Hero World Challenge spelen namelijk al een paar dagen later in Melbourne de Presidents Cup. Dustin Johnson is niet helemaal fit en wil zijn deelname aan de match in Australië niet in gevaar brengen. Chez Reavie is op Albany zijn vervanger.

Vanaf woensdag 17.00 uur Live Scoring via website PGA TourLPGA Tour

Het seizoen 2020 van het sterke damescircuit telt 33 toernooien in elf verschillende landen, kondigde commissionair Mike Whan onlangs aan. Anne van Dam en haar collega’s mogen 75 miljoen dollar verdelen.

De eerste wedstrijd wordt half januari in Orlando gespeeld.

Volledige schema 2020 (PDF)Ladies European Tour

Het seizoen 2019 wordt van 5 – 8 december besloten met het Magical Kenya Ladies Open. Plaats van handeling van het met drie ton gedoteerde kampioenschap is de baan van Vipingo Ridge. Anne van Dam doet niet mee, maar Pasqualle Coffa staat wel op de deelnemerslijst.

Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 6.00 uur Live Scoring via website Europese TourAsian Tour

Het volgende officiële toernooi is het Mauritius Open, dat ook deel uitmaakt van de Europese en de Sunshine Tour. Zie boven voor meer informatie.

 

Australian Tour

Een van de oudste golfkampioenschappen van de wereld wordt van 5 – 8 december op de Australian Golf Club in Sydney gespeeld: het Emirates Australisch Open.

Een mooi veld verschijnt deze week aan de start. Jason Day moest vanwege een blessure afzeggen, maar voor de toeschouwers valt er voldoende te genieten met mannen als Paul Casey, Adam Scott, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen en de Mexicaanse titelverdediger Abraham Ancer.

Er is wel een probleem: het Open lijkt last te gaan krijgen door smog die het gevolg is van de vele bosbranden. Organisator Golf Australia heeft maatregelen genomen om toeschouwers evenueel medisch bij te staan. Ook is er een kans dat het spel moet worden stilgelegd.

Meer informatie en vanaf donderdag 1.00 uur Live Scoring via website Australisch OpenAlps Tour

Half december begint in het zuiden van Spanje – op La Cala – de reeks kwalificatiewedstrijden met als inzet een tourkaart voor 2020.

Meer informatie via website Alps Tour

Afslag op
  • golfsupport.nl