adidas van de straat naar de golfbaan

Met Collection Ø brengt adidas Golf de mode van de straat naar de golfbaan, met een knipoog naar het rijke verleden van het merk.

Van de straat naar de golfbaan

'Golfers verwachten tegenwoordig kleding met eigenschappen die ze in de baan nodig hebben – zoals stretch, lichtgewicht en ademende materialen, en bescherming tegen de zon – maar ze willen ook unieke stijlelementen terugzien', zegt Dylan Moore, creatief directeur van adidas Golf.

Om dat te bereiken doken de designers in het DNA van het merk en werkten ze samen met ontwerpers van andere divisies. Het gevolg is een 'mix van sport en straatcultuur'.

Als je je in kleding van Collection Ø op de eerste tee meldt, zullen er beslist de nodige wenkbrauwen worden opgetrokken. Misschien word je zelfs doorverwezen naar de buren van de voetbalclub, maar je maakt wel een duidelijk statement voor golf als volkssport.

Volgens adidas Golf laat de kleding ook zien wat de mogelijkheden zijn als je 'prestatiematerialen' combineert met 'lifestyle', en in de toekomst kunnen we meer van dit soort baanbrekende designs verwachten.

De collectie heeft een gelimiteerde oplage en bestaat uit een sweatshirt (€ 80), jack (€ 110), Jacquard polo (75), stripe polo (€ 65), Dobby (€ 75), geweven shorts (€ 80) en Dobby broek (€ 100).

www.adidas.co.uk