Veerman op nippertje naar weekend

Hill aan kop op Mauritius

hill

De wekker gaat vroeg voor de enige Nederlander in het veld op Mauritius. Met -3 haalde Johannes Veerman het weekend on the number en dat zorgt ervoor dat hij al om 06.53 op de eerste tee wordt verwacht.

De man met de dubbele nationaliteit had het zichzelf aanzienlijk makkelijker kunnen maken, maar Veerman leverde op zestien (bogey) en zeventien (dubbele bogey) eigenlijk uit het niets slagen in, en moest daardoor op achttien zelfs een birdie maken om door te mogen naar het weekend.

'Ja, ik wist op de tee dat ik een birdie nodig had om door te mogen', reageerde Veerman na afloop van de ronde. 'Natuurlijk ben ik blij dat ik die ook maak, maar het mag duidelijk zijn dat ik teleurgesteld ben over zestien en zeventien. Maar ja, ik heb het weekend gehaald en mijn spel voelt goed dus hopelijk kan ik er nog twee mooie rondes van maken', aldus Veerman die op weg naar zijn 71 (-1) vijf birdies, twee bogeys en dus een dubbele bogey maakte wat na zijn 70 van de eerste dag dus precies genoeg was.

Met -3 is de achterstand op de kop van het veld groot. De Schot Calum Hill (foto) opende met een 68 en voegde daar vroeg op de dag een uitstekende 64 aan toe om met -12 alleen de leiding in handen te nemen, al is de voorsprong op Matthieu Pavon, Brandon Stone en Thomas Detry (alledrie -11) klein. Ook Thomas Pieters is door naar het weekend na een sterke 66 op dag 2 maar voor Nicolas Colsaerts wacht het strand: met 69/75 is hij er in het weekend niet meer bij. 

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport