Højgaard wint op Mauritius

Veerman net buiten top-20

hojgaard

Ondanks hun nog jonge leeftijd was al langer bekend dat Denemarken met de broers Højgaard goede kaarten voor de golftoekomst in handen had. De tweeling Rasmus en Nicolai zou in de toekomst hoge ogen gaan gooien...dat kon niet anders, maar dat die toekomst nu al zou beginnen..?

En toch is dat precies wat gebeurde in het Afrasia Bank Mauritius Open waar de achttienjarige Rasmus de drie na jongste winnaar op de Europese Tour ooit werd.

De jonge Deen had er uiteindelijk 75 holes voor nodig nadat hij samen met Paratore en Rozner op -19 binnen was gekomen waardoor een play-off met drie man noodzakelijk werd. Bijna waren het er vier geweest, maar Thomas Detry zag zijn kansen op zijn eerste zege opnieuw gedwarsboomd nadat hij met -18 net te kort kwam voor de verlenging.

Pas bij de derde extra gang naar de tee van de par-5 achttiende viel de beslissing. Højgaard speelde misschien wel de bal van het toernooi en maakte de wedstrijd met een eagle drie af alsof hij al jaren met dit bijltje hakt.

'Ik kan het eigenlijk nog niet geloven. Ik zei de hele tijd tegen mezelf dat ik vertrouwen moest houden. Ik had nooit verwacht dat ik nu al in staat zou zijn om een toernooi te winnen. Dit is echt een droom die uitkomt', aldus de kersverse winnaar.

Johannes Veerman eindigde op de gedeeld 21ste plaats. De inwoner van Texas tekende zowel op de derde als de vierde dag voor een 67 en legt met zijn tweede gehaalde cut een prima basis voor de rest van het seizoen.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport