Stenson wint temidden van eliteveld

Patrick Reed zorgt voor ophef
stenson

Drie Europeanen deden er slechts mee op de Bahama's aan het Hero World Challenge. Justin Rose, Jon Rahm en Henrik Stenson speelden echter een grote rol in het toernooi van Tiger Woods door beslag te leggen op de vijfde, tweede en eerste plaats.

Even leek het er op dat Woods zijn eigen toernooi als podium voor zijn volgende overwinning zou krijgen, maar de captain van het Amerikaanse Presidents Cup team was met -14 uiteindelijk niet opgewassen tegen de ontketende Zweed Stenson die met een laatste ronde in 66 slagen uitkwam op -18 en daarmee Jon Rahm net voor bleef (-17).

'Het was een heel middelmatig jaar tot nu toe, maar ik eindig hem op een high', glunderde de 43-jarige Zweed na afloop van de wedstrijd die hem geen punten voor de Order of Merit maar wel voor de wereldranglijst opleverden. 

Veel meer nog dan over de fraaie zege van Stenson en de vorm van de Amerikaanse spelers met het oog op de aanstaande Presidents Cup, ging het de afgelopen dagen - en ongetwijfeld nog vele dagen in de toekomst - over een incident met Patrick Reed in een negatieve hoofdrol.

De Amerikaan, die toch al een twijfelachtige reputatie heeft als het op het naleven van de regels nakomt, verbeterde opzichtig zijn ligging in een waste area, ontkende dit met opzet te hebben gedaan en accepteerde de straf, maar kreeg maar weinig mensen achter zich die zijn uitleg - 'het lijkt erger dan het is door de hoek van de camera' - accepteerden. Collega's - waaronder ook Anne van Dam - waren helder in hun oordeel: de twee strafslagen waren een veel te milde slag voor de actie van de Amerikaan.

Einduitslag

Laatste nieuws