Honma Beres clubs: handgemaakt high-end

Achter het torenhoge prijskaartje en de gouden finish gaan volgens Honma een grotere sweestpot en meer balsnelheid schuil.
Honma Beres clubs: handgemaakt en onbetaalbaar

Voor de extreem high-end Beres drivers, woods, hybres en ijzers worden alleen de beste componenten gebruikt, die in één fabriek in elkaar worden gezet door honderd Japanse handwerkmannen en -vrouwen. Op deze manier garandeert Honma dat elk clubhoofd en elke shaft optimaal samenwerken, wat volgens de producent resulteert in optimale consistentie.

De Beres clubs zijn voorzien van twee, drie, vier of vijf sterren, afhankelijk van de geïntegreerde technologie en de gebruikte materialen. Denk hierbij aan met de handgerolde shafts – een vaardigheid die jaren vraagt om onder de knie te krijgen – en versieringen van goud en platinum op het clubhoofd. Zowel de shaft als het clubhoofd kunnen worden gepersonaliseerd.

Maar als je verder kijkt dan alle bling bling, biedt de Beres lijn meer dan alleen uiterlijk vertoon. De lichtgewicht clubs en shafts moeten gebruikers met een lage swingsnelheid helpen aan meer lengte. Er zijn clubs voor zowel mannen als vrouwen.

De driver heeft een zoolsleuf die het trampoline-effect van het zeer dunne clubblad optimaliseert. Het resultaat is een hoge, verre balvlucht. Dit design komt ook de vergevingsgezindheid ten goede, want als je de sweetspot mist, verlies je minder balsnelheid en dus lengte.

Het clubhoofd is gemaakt van zeer dun en sterk 811 Titanium, waardoor het zwaartepunt laag ligt en de driver zeer stabiel is.

Ook de counterbalanced shafts zijn stabiel en brengen de energie van de swing volgens de designers zeer efficiënt over op het clubhoofd, wat ook helpt in de jacht om maximale balsnelheid en lengte.

De woods en hybrides zijn uitgerust met dezelfde zoolsleuf voor meer balsnelheid en een laag zwaartepunt voor een hoge balvlucht.

De Beres ijzers hebben een facecup die groter, lichter en dunner is dan bij zijn voorganger. Ook hier is de sweetspot vergroot, wat de balsnelheid ook bij minder goed balcontact op peil houdt en de ijzers dus consistenter maakt.

Er is meer gewicht in de teen en laag in het clubhoofd geplaatst om de stabiliteit te vergroten en een hoge balvlucht te genereren.

Prijs (per club): € 389 tot € 4.999

www.honmagolf.com

Laatste nieuws