Internationals verrassend op voorsprong

Voor het eerst sinds 2005 staan de Internationals in de Presidents Cup na een sessie op voorsprong. Ze leiden na de fourballs met 4-1.
Internationals verrassend op voorsprong

'Dit is een geweldige start tegen een geweldig team', aldus captain Ernie Els. 'Dat is lang geleden. We gaan deze sessie-overwinning bescheiden vieren en dan weer door.'

Het Amerikaanse team is op papier vele malen sterker dan 'de rest van de wereld', maar zoals zo vaak blijkt matchplay een onvoorspelbaar spelletje.

Speelt de affaire Reed de yanks toch parten? Of hebben de Amerikaanse longhitters moeite met het harde en lastig spelende Royal Melbourne, waar precisie essentieel is? Opvallend detail: de enige keer dat de Internationals wisten te winnen was in 1989... op Royal Melbourne.

Wat de oorzaak ook is, alleen playing captain Tiger Woods kwam op de eerste dag op volle snelheid uit de startblokken. Hij maakte zes birdies – het meest van iedereen – en tekende samen met Justin Thomas voor het enige Amerikaanse punt: 4&3 tegen Joaquin Nieman en Marc Leishman.

De andere vier partijen gingen echter naar de Internationals, waar de veteranen Louis Oosthuizen en Adam Scott de rookies aan de hand namen. 'Dit is de start die we nodig hadden', aldus Scott.

De favoriete Amerikanen (ze wonnen tien van de twaalf Presidents Cups) kijken weliswaar onverwacht tegen een 4-1 achterstand aan, maar captain Woods is verre van aangeslagen.

'Vier dagen is lang. Dat we een sessie hebben verloren, betekent niet dat dat we de Cup hebben verloren. Maar we moeten 'm wel echt verdienen.

Voor morgen staan er vijf foursomes op het programma.

Leaderboard

Laatste nieuws