Deze week: bijna met vakantie

De PGA Tour ligt stil tot begin januari … Europese Tour Down Under met Johannes Veeerman … Laatste toernooi seizoen 2019 Aziatische Tour ... Topamateurs in Florida

Johannes Veerman

Europese Tour

Toernooi: Australisch PGA Kampioenschap

Data: 19 – 22 december 2019

Baan: RACV Royal Pines Resort, Gold Coast, Queensland (Aus)

Lengte: 6.734 meter

Par: 72

Prijzengeld: € 925.000

Mooie namen: Adam Scott, Cameron Smith, Wade Ormsby, Stewart Cink, Smylie Kaufman en Cameron Champ

Nederlanders: Johannes Veerman

Laatste winnaars: 2018 – Cameron Smith (Aus), 2017 – Cameron Smith (Aus), 2016 – Harold Varner (VS), 2015 – Nathan Holman (Aus), 2014 – Greg Chalmers (Aus)

Televisie: Alle dagen Live op Ziggo Sport Golf. Vanwege het tijdsverschil van tien uur is het misschien even puzzelen. Donderdag en vrijdag van 3.30-7.00 uur. Zaterdag van 4.00-7.00 uur. Zondag van 3.00-7.00 uur.

Ruime samenvattingen: alle dagen van 9.00-12.00 uur.

Bijzonderheden: Het is een oeroud kampioenschap, dat voor de vijfde keer (ook) meetelt voor de ranking van de Europese Tour.

Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel en Wil Besseling blijven thuis, maar Johannes Veerman heeft zich wel ingeschreven.

Daarna is er vanwege de feestdagen een pauze. In 2020 zal het Zuid-Afrikaans Open het bal openen. Deze titelstrijd vindt van 9 – 12 januari plaats op de baan van de Randpark Golfclub in Johannesburg.

Vanaf donderdag 1.00 uur Live Scoring via website Europese TourPGA Tour

Het seizoen 2020 wordt van 2 – 5 januari voortgezet met het Sentry Tournament of Champions. Gastheer is traditioneel de Plantation Course van het Kapalua Resort op het Hawaiiaanse eiland Maui.

Meer informatie via de website van de PGA Tour

LPGA Tour

Het seizoen 2020 van het sterke damescircuit telt 33 toernooien in elf verschillende landen, kondigde commissionair Mike Whan onlangs aan. Anne van Dam en haar collega’s mogen 75 miljoen dollar verdelen.

De eerste wedstrijd wordt half januari in Orlando gespeeld.

Volledige schema 2020 (PDF)Ladies European Tour

In de tweede helft van januari worden op het Spaanse La Manga de pre-kwalificatie en de Qualifying School voor het seizoen 2020 gespeeld.

Meer informatie via de website van de Ladies European TourOranje Amateurs

Van 17 - 20 december doen Romy Meekers en Daphne van Son in de Amerikaanse staat Florida mee aan het Dixie Women's Amateur.

Meer informatie en scoringDario Antonisse en Koen Kouwenaar spelen van 19 - 22 december het South Beach Amateur. Ook dit toernooi vindt in Florida plaats.

Meer informatie en scoring

Asian Tour

Het seizoen 2019 wordt van 19 – 22 december besloten met het Thailand Masters. Het met een half miljoen dollar gedoteerde kampioenschap wordt op de Phoenix Golf & Country Club gespeeld. Nicolas Colsaerts en Thomas Detry zijn opvallende namen op de deelnemerslijst.

Meer informatie en vanaf donderdag 2.00 uur Live Scoring via website Asian TourAlps Tour

Half december is in het zuiden van Spanje – op La Cala – de reeks kwalificatiewedstrijden begonnen met als inzet een tourkaart voor 2020.

Meer informatie en scores via website Alps Tour

Tour
  • Golfsupport.nl