Haagsche beste baan volgens jury Top50Golf.nl

Tweejaarlijkse verkiezing opnieuw prooi voor KHGCC

haagsche

In de komende editie van Golfers Magazine is er ruim aandacht voor de tweejaarlijkse verkiezing van de beste banen van Nederland door het panel van Top50Golf.nl.

De ranglijst, samengesteld door een zeer divers panel werd in het verleden gepubliceerd in GolfWeekly, maar heeft in Golfers Magazine een nieuw huis gevonden. De beoordeling van de banen is volledig in handen van de vakjury en niet van Golfers Magazine.

Wat niet nieuw is, is de nummer 1 van de ranglijst. Net als in 2017, en eerder in 2010, kwam de jury tot het oordeel dat de Koninklijke Haagsche het beste is wat Nederland te bieden heeft, op ruime afstand gevolgd door de Utrechtse GC 'de Pan' en de Kennemer G&CC (B/C).

Het juryrapport over de Haagsche: De baan in Wassenaar is opnieuw nummer 1, met een grote voorsprong op nummer twee. De Haagsche is nog beter dan twee jaar geleden omdat de club het terrein schoont en de baan daarmee weer een ware links.

Er is één nieuwkomer in de top-10: Bernardus, de nieuwbakken gastheer van het KLM Open debuteert in de ranglijst met een knappe negende plaats.

Het volledige overzicht van de top-50 is te lezen in Golfers Magazine 10 en staat ook op www.top50golf.nl. Daar vind je ook de complete juryrapporten en tal van andere lijstjes. 

Het hoofddoel van top50golf.nl is het beoordelen van en rapporteren over de kwaliteit van golfbanen zodat deze met elkaar vergeleken kunnen worden en de banen handvatten verkrijgen om zich verder te verbeteren. De beoordelingen en ranglijsten zijn specifiek gericht op de kwaliteit van architectuur, aanleg, agronomie, onderhoud en duurzaam beheer, zodat een aanvulling ontstaat op reeds bestaande beoordelingen door het Nederlandse golfpubliek.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport