FootJoy Tour X: maximale stabiliteit

Als stabiliteit jouw ding is, hoef je niet verder te kijken dan de Tour X. En de nieuwe topschoen van FootJoy is ook nog comfortabeler geworden.

FootJoy Tour X: maximale stabiliteit

Volgens FootJoy waren zowel tourpro's als consumenten zeer onder de indruk van de stabiliteit van zijn voorganger, de Tour-S, maar misten ze het soepele leer van bijvoorbeeld de DNA en het loopcomfort van de Fury.

En dus combineerde FootJoy de eigenschappen van deze drie schoenen in de Tour X.

Om bij de zool te beginnen: de PowerPlate buitenzool is de meest stabiele uit de hele schoenenrange van FootJoy. Hij is voorzien van negen zogenaamde Launch Pods, die zoveel mogelijk aan de buitenkanten zijn geplaatst om een zo breed mogelijke basis te bieden.

De opvallende PowerStrap aan de zijkant is gemaakt van stevig kunststof (TPU) en voor het eerst voorzien van een koolstoffiber strip. Samen met de versterkte veterogen houdt deze je voet op zijn plaats en geeft volop steun in de zijwaartse beweging tijdens de swing.

De rest van het bovenwerk is gemaakt van zacht en soepel ChromoSkin leer van de beroemde Engelse producent Pittards, dat eerder bij de DNA schoen werd gebruikt.

Het comfort wordt verder vergroot door het gebruik van schuim in de kraag (die je enkel stevig maar zacht omsluit), een tong die is voorzien van een stretch-deel (zodat hij comfortabel over je wreef valt en op zijn plaats blijft), en het voorgevormde voetbed van de binnenzool.

De Tour X wordt al gedragen door onder andere Rafa Cabrerra Bello en Kevin Kisner en ligt voor amateurs vanaf vandaag in de winkel.

Hij is verkrijgbaar in zwart, wit/blauw en wit/zilver en ook als BOA-model met een wieltje op de hiel en interne metalen draden.

Prijs: € 240 / € 270 (BOA)

www.footjoy.co.uk