Scott wint laatste wedstrijd 2019

Opnieuw top-10 voor Veerman
scott

42 wedstrijden stonden er in 2019 op de kalender van de Europese Tour. De eerste wedstrijd vond plaats van 16 tot 19 januari in Abu Dhabi, de laatste stond pas dit weekend op de kalender.

Dat veel vaste spelers van het circuit het Australian PGA Championship lieten schieten, is zo vreemd dan ook niet. Niet alleen was het een lang jaar, de wedstrijd down-under is niet een van de rijkst gedoteerde en Australie ligt voor weinigen 'om de hoek'. Het veld bestond daardoor vrijwel geheel uit Aussies, een handje vol uitzonderingen daargelaten.

Een van die uitzonderingen was Johannes Veerman. De Nederlandse Amerikaan speelde na het halen van zijn kaart op Qualifying School elke week (hij reisde zelfs naar Indonesie voor een wedstrijd van de Asian Tour) maar toonde weinig sporen van vermoeidheid in Queensland.

Dankzij een 70 en een 71 op de eerste twee dagen plaatste hij zich eenvoudig voor het weekend, al leek een topnotering er na een mindere derde ronde (+1) niet meer in te zitten. Op de slotdag herstelde Veerman zicht echter goed. Na vijftien holes had hij nog geen slag ingeleverd maar wel maar liefst zeven birdies op de kaart en leek hij op weg naar de top-5. Net als zaterdag besloot hij de ronde echter met twee opeenvolgende bogeys op zeventien en achttien waardoor hij het jaar besloot met een 67 (-5), goed voor een totaal van -7 en de gedeeld tiende plaats, zijn tweede top-10 alweer in het nog prille seizoen. 

Ondanks een drieputt op de laatste hole legde Adam Scott (-13) zoals verwacht beslag op de zege, maar het ging niet vanzelfsprekend en kreeg hij ook een beetje 'hulp' van de uitdagers die een voor een wegvielen. Al hielpen de birdie en eagle op de par-3 veertiende en par-5 vijftiende zeker ook op weg naar een overwinning met twee slagen voorsprong op landgenoot (en nummer 888 van de wereld) Michael Henry.

'Na twaalf holes stond ik op achterstand en lagen er kansen voor iedereen, dat ik degene was die die kans pakte, is mooi. Het was leuk om voor eigen publiek te spelen en ik hoop dat iedereen genoten heeft. Voor mij is het een mooie manier om het jaar te besluiten.'

Dankzij zijn dertigste zege wereldwijd stijgt Scott naar de dertiende plaatst op de morgen te verschijnen wereldranglijst.

Tijd voor de 'winterstop' nu. Het nagenoeg immer voortdenderende circus van de Europese Tour neemt een paar weken rust.

Tot 9 januari in Zuid-Afrika waar de eerste van 45 wedstrijden in 2020 zal worden gespeeld.

Einduitslag

Laatste nieuws