Thomas blijft knap overeind in Hawaii

Amerikaan wint op derde extra hole
justin thomas

In een veld van louter kampioenen, en met een straf blazende wind, legde Justin Thomas beslag op alweer zijn twaalfde zege op de PGA Tour waarmee hij zich voegde in een bijzonder rijtje. Samen met Tiger Woods (34) en Jack Nicklaus (20) is Thomas een van de slechts drie spelers die voor zijn 27ste twaalf of meer overwinningen boekte.

De zege op Kapalua kwam allerminst eenvoudig tot stand. Er joeg een soms brute wind over de baan, maar vooral maakte hij het zichzelf lastig door een bijna zeker lijkende zege bijna weg te geven door bogeys op twee van de drie laatste holes waardoor hij het clubhuis bereikte met een score van -14, een totaal waar ook Xander Schauffele en Patrick Reed voor tekenden al had Schauffele nog een korte putt voor de zege, die hij op zijn beurt ook miste. 

Play-off.

In de verlenging haakte Schauffele als eerste af door direct bogey te maken op de eerste extra gang langs hole 18. Patrick Reed, die nu en dan flink werd uitgejouwd, hield het langer vol, maar ook hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot. Nadat de tweede extra hole beide spelers een par had opgeleverd moest Reed passen op de birdie van Thomas op de 75ste hole.

Voor de tweede keer in vier jaar liet de 26-jarige man uit Louisville zich kronen tot kampioen in het Tournament of Champions. 

'Ik wil verder op deze weg, ik probeer gewoon elk jaar beter te worden, en volgende week ga ik er alles aan doen om op dertien zeges uit te komen.'

Einduitslag

Laatste nieuws