Luiten zet puntjes op de i voor 2020

Nederlandse nummer 1 traint in Dubai
joost luiten

Ook in huize Luiten is de kerstboom terug naar zolder en neemt het leven na oud en nieuw weer zijn normale loop. En dus is de vandaag 34 geworden nummer 86 van de wereld alweer op pad in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

'Vlak voor de kerst ben ik een paar dagen naar Lapland geweest waar ik samen met mijn vriendin de kerstman heb bezocht, maar met de feestdagen was ik gewoon lekker thuis. Als je zoals ik al zoveel onderweg bent dan heb je er geen behoefte aan om ook in die korte periode vrij uitgebreid op vakantie te gaan.'

'Mensen denken nog wel eens dat ik tussen mijn laatste toernooi en nu helemaal niets doe, maar zo is het natuurlijk niet. Ik moet er niet aan denken', lacht Luiten. 'Ook in Nederland ben je druk met allerlei dingen, maar nu gaat het wel weer echt beginnen, dat klopt', zegt de inwoner van Belgie vanuit Dubai, waar hij traditiegetrouw de puntjes op de i zet voor hij in Abu Dhabi het eerste toernooi van het jaar speelt.

'Nee, ik heb geen seconde getwijfeld om gewoon naar Dubai te gaan', antwoordt hij op de vraag of de recente spanningen in de regio nog in overweging heeft genomen. 'Het is niet iets waar ik mee bezig ben eerlijk gezegd. Het klinkt of het dichtbij is, maar je hebt het wel over duizend tot vijftienhonderd kilometer hier vandaan. Je merkt hier helemaal niets, dus, wat ik zeg, ik ben er echt niet mee beziggeweest.'

'Ik ben gisteren aangekomen en heb al lekker kunnen trainen. Volgende week gaat het in Abu Dhabi weer echt beginnen. Ik heb er zin in om er weer een mooi jaar van te maken', aldus Luiten die vorig jaar in zijn eerste wedstrijd van het jaar direct derde werd. 

Joost Luiten staat als enige Nederlander op de startlijst Abu Dhabi HSBC Championship. Door de sterke bezetting van het toernooi (o.a. Koepka, Cantlay, Fleetwood) is Darius van Driel vooralsnog slechts tiende reserve.

Luiten maakt in Abu Dhabi zijn rentree op de Europese Tour

Laatste nieuws