Foutloze 62 is genoeg voor Grace

Ondanks een hole-in-one van titelverdediger Louis Oosthuizen, ging zijn landgenoot Branden Grace er in het Zuid-Afrikaans Open met de overwinning vandoor.

Foutloze 62 is genoeg voor Grace

Oosthuizen begon de slotronde met één slag voorsprong. Na zeven parren op rij leek een hole-in-one de noodzakelijke kickstart voor zijn ronde, maar de motor bleef sputteren en met een 68 moest hij genoegen nemen met een tweede plaats (-18).

De man van de dag luisterde naar de naam Branden Grace. De 31-jarige Zuid-Afrikaan was van de tee niet foutloos, maar wist zich met zijn ijzers keer op keer in kansrijke positie te spelen en de putter deed de rest – hij had maar 22 putts nodig!

Grace maakte op de Randpark Golf Club net buiten Johannesburg acht birdies en een eagle en zijn 62 (-9) was drie slagen beter dan wie ook. Met een totaal van -21 hield hij ook Oosthuizen op drie slagen afstand.

Met zijn negende titel op de Europese Tour steeg Grace direct door naar de eerste plaats in de Race to Dubai en plaatste hij zich tevens voor The Open.

'Ik speelde vandaag foutloos en kan me niet herinneren wanneer mijn putter zó heet was', aldus Grace. 'Dit is het toernooi dat ik echt wilde winnen, in je geboorteland winnen betekent heel veel. En nu ga ik naar huis, want mijn vrouw is jarig... ik heb een leuk verjaardagscadeau.'

Johannes Veerman – die met een 62 op dag één brutaal de leiding nam – wist na twee matige ronden (71 en 72) op de slotdag wel onder par te duiken maar hij bleef uiteindelijk net buiten de top-10 hangen: T13 (-11).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport