Cameron Smith wint in Hawaii

In de play-off van het Sony Open was de 26-jarige Australier te sterk voor Brendan Steele, wat hem zijn tweede titel op de PGA Tour opleverde.
Cameron Smith wint in Hawaii

Steele begon de natte slotdag als leider en leek op de direct aan de kust gelegen Waialae Country Club zonder grote problemen naar de zege te cruisen, tot hij de concurrentie met bogeys op dertien en zeventien weer hoop gaf.

In het bijzonder zijn flightgenoot Cameron Smith, die zijn achterstand dankzij drie birdies had teruggebracht tot één slag, met nog een par-5 te gaan.

De Australiër leek deze kans te verprutsen door zijn approach in de bunker te slaan, maar via een prachtige up-and-down voor birdie speelde hij zichzelf alsnog in de play-off.

De drive van Smith op de par-4 tiende hole was niet geweldig, maar hij wist zijn approach knap onder de bomen te houden en gaf zichzelf een birdiekans. Een par bleek echter voldoende toen Steele zijn ijzer over de green sloeg en een bogey moest noteren.

'Ik speel nu vijf jaar op de PGA Tour en eindelijk is het raak', aldus een dolgelukkige Smith, die in 2017 samen met Jonas Blixt wel de Zurich Classic of New Orleans op zijn naam schreef, maar dit is zijn eerste individuele titel. 'Ik zat erop te wachten.'

Leaderboard

Laatste nieuws