Callaway Mavrik metal woods: kunstmatige intelligentie

Callaway investeerde het afgelopen jaar in een nieuwe, nog krachtigere A.I. computer, om de Mavrik metalwoods nog beter te laten presteren.
Callaway Mavrik metal woods: kunstmatige intelligentie

Callaway maakt sinds de Epic Flash drivers gebruik van artificial intelligence bij het ontwerpen van golfclubs, omdat op deze manier sneller en effectiever kan worden gekeken wat nieuwe technologieën en materialen voor effect hebben op de prestaties.

Bij de nieuwe Mavrik driver resulteerde dit in een Flash Face SS20 clubblad, dat is gemaakt van een sterkere titaniumlegering (FS2S) . Hierdoor blijft de balsnelheid over een groter deel van het oppervlak op peil.

Net als bij de woods is elk clubblad ontworpen met de specificaties van het de rest van het clubblad in het achterhoofd – zoals afmetingen, loft, zwaartepunt en interne gewichtsverdeling – om de spin en afstand te optimaliseren.

De computer speelde ook een grote rol bij de ontwikkeling van een nieuw systeem van interne ribben in het clubhoofd. Deze moeten de vibraties dempen en zorgen voor een beter geluid en gevoel. Iets wat volgens de tourpro's van Callaway goed gelukt is.

Achter het clubblad vinden we als vanouds de Jailbreak staven, die de kroon verbinden met de zool en de constructie van het clubhoofd stijver maken. Ook de dunne kroon van T2C koolstoffiber is weer van de partij, waardoor het zwaartepunt laag ligt – dit komt de stabiliteit en vergevingsgezindheid ten goede.

De Mavrik fairwaywoods hebben een clubblad van C300 roestvrijstaal, dat net als bij de driver is afgestemd op de specs van het clubhoofd, om het zo goed mogelijk te laten presteren. Dat komt voor alle modellen en lofts neer op maar liefst zestien verschillende clubbladen.

Zowel bij de driver als de woods kun je kiezen voor een standaardmodel, de minder spinnende Sub Zero en deMax, die een hoge balvlucht en een draw stimuleert.

Het grote verschil tussen de hybrides is het formaat. Het midsize standaardmodel heeft een vierkante teen, waardoor hij volgens Callaway naadloos overloopt in de ijzers.

De Max heeft hetzelfde uiterlijk, maar een groter clubhoofd en een lager zwaartepunt, wat hem vergevingsgezinder maakt.

De Pro is compacter en heeft meer het uiterlijk van de fairwaywood, met een een gewelfde zool. Dit stimuleert een neutrale balvlucht.

Er is ook een vrouwenmodel hybride: de Max-W.

De driver en woods liggen vanaf 23 januari in de winkel, terwijl je voor de hybrides tot 6 februari moet wachten.

Prijs: € 549 (driver), € 329 (woods) € 279 (hybrides)

www.callawaygolf.com

Laatste nieuws