De kracht van samen thema Nationaal Golfcongres

John Boerdonk en Domburgsche vallen in de prijzen op Papendal
nvg

Het succes van een goed functionerende golforganisatie begint bij een efficiente en effectieve samenwerking tussen vereniging, exploitant, golfprofessionals, greenkeepers en horeca; het ecosysteem! Gezamenlijk moeten we er voor zorgen onze leden en gasten een ‘thuis’ te bieden. Een plek waar men graag(terug)komt.

Bovenstaande tekst was een van de uitgangspunten van het jaarlijkse golfcongres dat dit jaar werd gehouden op Papendal. Honderden betrokkenen uit de golfwereld kwam 15 januari samen voor een dag vol workshops, masterclasses en netwerken.

Lodewijk Klootwijk (NVG), Frank Kirsten (PGA Holland) en Jeroen Stevens (NGF) beten het spits af met een overzicht van de staat van het Nederlandse golf. Het aantal golfers nam in 2019 een fractie af, maar voor het eerst in jaren lieten de greenfees weer een stijging zien. Het aantal jeugdleden lijkt na verschillende jaren van daling eindelijk weer stabiel. De trent dat golf in Nederland steeds meer een 'negen holes sport' aan het worden is, zette ook het afgelopen jaar door. En nog altijd blijft het aantal golfende vrouwen ver achter bij het aantal mannen en neemt de participatie van vrouwen zelfs af. 

Alle cijfers kwamen op een of andere manier terug in de workshops waar de aanwezigen aan deel konden nemen. Zo vertelde de Deen Jonas Meyer over de kansen en bedreigingen voor het klassieke clubmodel, nam de Engelsman Alastair Spink de toehoorders mee in een verhaal over de grote potentie die vrouwengolf biedt, en kwamen tal van medewerkers van het federatiebureau vertellen over waar kansen en uitdagingen liggen op hun specifieke vakgebied.

De overkoepelende boodschap? Het gaat goed met de sport, er zijn kansen te over, maar tijd om achterover te leunen is er ook weer niet. 

Tijdens de awardceremonie werden diverse prijzen vergeven. Op basis van de gegevens van Players 1st kreeg Domburg de trofee voor de beste baan van 2019, werd Noordwijk beloond als beste baan door nieuwe golfers en de Oosterhoutse Golfacademy. John Boerdonk, headpro van de Rosendaelsche ontving de prijs van beste professionals voor zijn werk op en met de Rosendaelsche. 

Laatste nieuws