Weekendtip: Niet denken maar verbeelden

Je kan 'gewoon' naar de drivingrange dit weekend, maar als je nou eens gericht met één oefening aan de slag gaat?

floris vos

Denken is vergif voor je golfswing. Als we tijdens de slag denken over hoe we een beweging moeten maken, spreken we het 'bewuste' gebied in ons brein aan, dat zorgt voor het begrijpen van de beweging, maar niet voor de uitvoering ervan. Pas na een omweg wordt het aansturende gebied in het brein bereikt, maar dit langzame proces correspondeert niet met de snelheid van de golfswing, wat resulteert in forceren en problemen met ritme en timing.

Verbeelding is de link tussen denken en doen. Verbeelden is het mentaal en fysiek inleven in de slag, zodat je deze vervolgens vloeiend en met volle overtuiging kunt uitvoeren. De essentie van verbeelden is dat je het gebied in het brein aanspreekt waar bewegingen worden aangestuurd. Het gebied dat werkt op een onderbewust niveau en denkt in heel snelle fragmentjes van beeld en gevoel. Het stelt ons in staat om bewegingen zeer nauwkeurig en efficiënt uit te voeren zonder erover na te denken. Dus zie en voel de slag en voer 'm vervolgens uit.

Succes!

Floris Vos

Deze tip stond eerder in Golfers Magazine. Voortaan alle tips van de beste Nederlandse en buitenlandse pro's op je deurmat? Sluit dan hier een abonnement af op hét golftijdschrift van Nederland.

Tips
  • Martijn Steiner Lovisa