Nummer 25 voor Westwood

De winst in het Abu Dhabi HSBC Championship betekende de 25ste titel voor de 46-jarige Lee Westwood. Joost Luiten kon in het weekend geen potten breken.
Nummer 25 voor Westwood

Westwood begon de slotdag met een slag voorsprong op zijn naaste achtervolgers, maar zijn flightgenoten Bernd Wiesberger (72) en Francesco Laporta (74) konden het hem niet lastig maken.

De concurrentie kwam van verder in het veld. Tommy Fleetwood bracht vroeg op de dag een 63 (-9) binnen om de clubhuisscore op -17 te zetten en even daarna voegde de Fransman Victor Perez zich bij hem – ook na een 63.

De ervaren Westwood liet zich echter niet gek maken. Met drie birdies in zijn eerste vier holes zat hij er direct lekker in, en met nieuwe birdies op acht en twaalf bouwde hij een voorsprong van twee slagen op.

Op zestien leek hij het even spannend te maken door uit het niets een bogey te maken, maar met een simpele par op zeventien en een solide birdie op de par-5 achttiende (houten-5, hybride, twee putts), speelde de routinier het probleemloos uit.

Het was de 25ste overwinning van Westwood op de Europese Tour. Zijn eerste was het Volvo Scandinavian Masters in 1996, waarmee hij in de jaren '90, '00, '10 en '20 heeft gewonnen.

'Ik kan niet geloven dat ik zo oud ben', aldus de 46-jarige Engelsman, die moeite had om zijn emoties in bedwang te houden. 'Het wordt lastiger, maar het is geweldig om te bewijzen dat ik het nog heb.'

Joost Luiten speelde een teleurstellend weekend, waarbij vooral de ijzers niet wilden luisteren. Gisteren zakte hij na een 73 (+1) ver weg en vandaag wist hij – dankzij drie birdies op zijn laatste zeven holes – maar net onder par te duiken (71).

Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een 42ste plaats (-6) en hoopt zich volgende week in de Omega Dubai Desert Classic te revancheren voor de toch wat bescheiden start van zijn seizoen.

Leaderboard

Laatste nieuws