Landry luistert goed naar Pete Dye

Andrew Landry verspeelde zes slagen voorsprong maar bleef Abraham Ancer toch net voor in The American Express.

Landry luistert naar Dye

De PGA West Stadium Course van de onlangs overleden Pete Dye werd door spelers lang gezien als een sadistisch ontwerp dat bedoeld was om te ze vernederen, maar Dye beweerde dat de baan ze juist de mogelijkheid gaf om zich te onderscheiden met geweldige slagen.

En dat was precies wat Landry deed op de razend moeilijke slotholes.

De 32-jarige Texaan begon de tweede negen met drie birdies, waarmee zijn voorsprong op zes slagen kwam en hij ontspannen naar zijn tweede titel op de PGA Tour leek te kunnen cruisen.

Maar op de Stadium Course is een bogey snel gemaakt en Landry maakte er maar liefst drie op rij. Hiermee liet hij – met nog drie holes te gaan – een ontketende Abraham Ancer langszij komen, die met een 63 (-9) het baanrecord wist te evenaren.

'Het is moeilijk om een grote voorsprong te hebben', zei Landry achteraf. 'Je gaat verdedigend spelen, terwijl je juist de voet op het gaspedaal moet houden en de slagen moet produceren die nodig zijn.'

Landry rechtte zijn rug en deed wat Pete Dye had gezegd: geweldige ballen slaan.

Op de lastige eilandgreen van de zeventiende sloeg hij zijn bal op twee meter en op achttien deed hij – na een gedurfde drive naar de door water beschermde fairway – hetzelfde. De twee afsluitende birdies betekenden een 67 en een totaal van -26, waarmee hij Ancer twee slagen voor bleef.

Leaderboard