Mizuno ST200 drivers: licht en lage spin

Bij de ST200 drivers en woods staan lage spin en veel stabiliteit centraal, terwijl ook de langzame swingers door Mizuno niet worden vergeten.

Mizuno ST200 metalwoods: lichtgewicht met lage spin

Bij het ontwerpen van de ST200 drivers werkten de Japanse en Amerikaanse R&D teams van Mizuno voor het eerst samen, waardoor high-end materialen en vakmanschap konden worden gecombineerd met de expertise van de beste tourspelers.

De nieuwe lijn bestaat uit drie modellen die allemaal een gesmeed clubblad van sterk Beta 20141 titanium hebben (17% sterker dan bij de ST190 drivers), maar verschillende balvluchten bieden.

De stabiele ST200 genereert weinig spin en is zeer vergevingsgezind, wat hem lang en 'voorspelbaar' maakt. Het clubblad heeft verschillende diktes, waardoor de toegestane limiet qua trampoline-effect zo dicht mogelijk kan worden benaderd.

Volgens de ontwerpers behoudt het clubblad ook bij intensief gebruik zijn karakteristieken, zodat je niet op een gegeven moment door slijtage een te 'snelle' en illegale driver in je handen hebt.

Zowel in de kroon als de Wave zool is gewicht bespaard, wat is gebruikt in een 11-grams zoolgewicht om het zwaartepunt diep en laag in het clubhoofd te plaatsen. Dit resulteert in lage spin en maximale stabiliteit als de sweetspot wordt gemist.

Op verzoek van de tourspelers heeft het clubhoofd een plattere bovenkant en iets vlakkere lie-angle gekregen, terwijl het geluid meer solide is geworden.

De ST200G past het best bij hoge swingsnelheden en heeft twee gewichten van zeven gram in de zool om de spin en balvlucht te kunnen beïnvloeden.

De lichtgewicht ST200X stimuleert een draw en een hoge balvlucht, dankzij meer gewicht in de hiel en een upright lie-angle. Dit maakt hem interessant voor spelers met gemiddelde tot lage swingsnelheden.

Bij alle drivers kan de loft tot vier graden worden aangepast, terwijl ook kan worden gekozen voor een vlakkere of upright lie-angle.

'De ST200X is uitgerust met traditionele Japanse specificaties die we voor het eerst ook gebruiken voor Europa en Amerika', zegt hoofdontwerper Chris Voshall.

'Hij past goed bij spelers die afstand verliezen omdat ze consistent een fade slaan of de bal door gebrek aan swingsnelheid te laag slaan. Daarom adviseren we bij dit model ook de Fusion shaft van maar 39 gram.'

Ook de ST200 fairwaywoods combineren lage spin met veel vergevingsgezindheid. Langzame swingers krijgen hulp van de lichtgewicht ST200X, die volledig van titanium is gemaakt en een draw-bias heeft.

De ST200 metalwoods liggen vanaf februari in de winkel.

Prijs: € 459 (ST200, ST200X), € 499 (ST200G), € 319 (woods)

golf.mizunoeurope.com