Titleist T400: hoog, ver en makkelijk

Het meest vergevingsgezinde ijzer dat Titleist ooit maakte, helpt golfers met een bescheiden swingsnelheid om de bal hoog en ver te slaan.
Titleist T400: hoog, ver en makkelijk

De nieuwe T400 voegt zich bij de vorig jaar verschenen T100, T200 en T300 en is meteen het makkelijkste afstandsijzer van Titleist.

'Dit super distance iron is ontworpen om de bal de lucht in te krijgen en zo ver mogelijk te laten vliegen', aldus Josh Talge, vice-president marketing bij Titleist.

Dat is te danken aan een breed en diep clubhoofd met een holle constructie, waarin een extreem dun clubblad is geplaatst. Per clubhoofd is er tot honderd gram van het zware metaal wolfraam gebruikt om een laag zwaartepunt en veel stabiliteit te creëren.

Het gevolg is veel balsnelheid, een hoge balvlucht en een hoog moment-of-inertia (MOI). Dit zogenaamde traagheidsmoment gaat het kantelen van de club tegen als je de bal op de hiel of teen raakt.

De brede zool is 'gespleten', wat de interactie met de grond optimaliseert en het makkelijker maakt om goed balcontact te maken.

De T400 ijzers hebben een progressief design. Dit betekent dat de breedte van de zool, de lengte van het clubblad en de afmetingen van de hosel door de set heen veranderen, om het zwaartepunt bij elke club zo optimaal mogelijk te kunnen plaatsen.

Er wordt gebruikgemaakt van lichte materialen in de shaft en grip om met dezelfde kracht zo veel mogelijk swingsnelheid te genereren. De stalen True Temper AMT Red weegt 95-107 gram en de graphite Mitsubishi Fubuki MV IR slechts 50 gram.

Talge: 'Er zijn heel veel golfers die kunnen profiteren van deze technologie, vooral spelers met een bescheiden swingsnelheid. De T400 haalt het maximale uit je swing, terwijl toch de speelbaarheid van een Titleist ijzer hebt en het uiterlijk, geluid en gevoel dat de betere speler wenst.'

De T400 ijzers liggen vanaf 27 maart in de winkel, maar de fittingsessies beginnen al vanaf 6 maart.

Prijs (per ijzer): € 250 (staal/graphite)

www.titleist.com

Laatste nieuws