Vokey SM8 wedges: accuraat en stabiel

Door het zwaartepunt naar voren te plaatsen heeft Bob Vokey zijn nieuwe SM8 wedges vergevingsgezinder en consistenter weten te maken.
Vokey SM8 wedges: accuraat en stabiel

'Als ik tourspelers met mijn wedges zie slaan, weet ik meteen of ik mijn werk goed heb gedaan', aldus wedge-goeroe Bob Vokey. 'Het geluid bij impact was bij de SM8 fenomenaal, solide maar zacht. De spelers kregen de feedback die ze willen en vonden het verbazingwekkend makkelijk om allerlei soorten slagen uit te voeren.'

Maar kan een amateur net zo makkelijk met deze wedges uit de voeten? Volgens Titleist wel en dat is vooral te danken aan het naar voren plaatsen van het zwaartepunt.

Bij de SM6 wedges werd voor het eerst gewerkt met een progressief (lees: veranderend) zwaartepunt. Door het zwaartepunt te laten samenvallen met de plek van impact (lager op het clubblad bij de lage lofts en hoger bij de hoge lofts) kreeg je een betere balvlucht en meer controle over de afstand.

Bij de SM7 lijn werd deze technologie verbeterd en met de SM8 wedges is wéér een grote sprong voorwaarts gemaakt – letterlijk, want het zwaartepunt zweeft volgens Titleist vóór het clubblad.

Dit werd bereikt door de hosel te verlengen en een tegengewicht van wolfraam in de teen te plaatsen. Dit komt de stabiliteit ten goede en helpt om het clubblad bij impact te sluiten. Het resultaat: meer gevoel, een betere balvlucht en consistentere resultaten.

Met zes verschillende zoolafwerkingen (grinds) kunnen de SM8 wedges worden afgestemd op de swing van de gebruiker (steil, neutraal of vlak) en de condities van de baan (stevig, neutraal of zacht). Voeg daarbij de talloze beschikbare opties voor loft en bounce en je hebt alle middelen in huis om maatwerk te bieden voor het korte spel.

Een van Vokey's favoriete set-up's is de combinatie van een sandwedge met hoge bounce en een lobwedge met lagere bounce. Hiermee hoeven spelers hun techniek niet aan te passen aan harde of zachte condities in de baan of de bunker, maar kunnen ze gewoon een andere wedge pakken.

Dit is iets wat tourspelers als Justin Thomas en Jordan Spieth doen, maar het kan ook amateurs helpen. Dan is het vanzelfsprekend wel zaak om je goed te laten fitten.

De groeven van de SM8 wedges worden machinaal gefreesd om de hoeken zo scherp mogelijk te krijgen, maar wel binnen de toegestane limieten te houden – elke groef wordt hierop gecontroleerd. Door het clubblad te verhitten wordt de duurzaamheid van de groeven verbeterd, zonder dat je inlevert op gevoel.

De SM8 wedges zijn beschikbaar in vier finishes: Tour Chrome, Brushed Steel, Jet Black en – de favoriet op de tour – Raw.

Ze liggen vanaf 6 maart in de winkel en kunnen vanaf 11 februari worden besteld.

Prijs: € 179 (staal), € 199 (graphite)

www.vokey.com

Laatste nieuws