Titleist AVX: sneller en meer controle

De tweede generatie AVX is van kern tot cover aangepakt om 'm beter te laten presteren, zonder het zachte gevoel te verliezen. Ook de Tour Soft en Velocity hebben een upgrade gekregen.
Titleist AVX: sneller en meer controle

De originele AVX werd begin 2018 geïntroduceerd als de derde premium bal van Titleist. Hij genereerde minder spin dan de Pro V1 en Pro V1x, had een lagere balvlucht en voelde zachter.

Titleist is continu in gesprek met spelers van verschillende niveau's om te begrijpen hoe de ballen worden ontvangen en wat de wensen van de gebruikers zijn, en dat resulteerde bij de AVX 2020 in een aantal aanpassingen.

De AVX heeft een grotere kern gekregen met een lager compressie. Samen met de flexibele tussenlaag resulteert dit in een nog zachter gevoel, meer balsnelheid en lagere spin bij het lange spel. 

De cover van urethaan is speciaal ontwikkeld voor de AVX en dunner gegoten dan bij de vorige versie, wat rond de green meer spin en controle oplevert.

De cover is uitgerust met een nieuw, in lijn geschakeld dimplepatroon. Dit zorgt voor een lage, maar consistente balvlucht. De AVX is verkrijgbaar in wit en lichtgevend geel.

Ook de Tour Soft en Velocity hebben en upgrade gekregen.

De extreem grote kern van de 2-piece Tour Soft zorgt voor veel balsnelheid en lengte, terwijl de cover dunner is gemaakt om meer controle bij het korte spel te bieden.

De verbeterde aerodynamica betekent een strakkere balvlucht en de lage compressie staat garant voor een zeer zacht gevoel dat zijn naam eer aan doet.

Bij de Velocity staat balsnelheid centraal. De spin is laag, maar door het dimplepatroon is de balvlucht hoog en consistent. De bal is verkrijgbaar in wit, roze, groen en oranje.

De ballen liggen vanaf 7 februari in de winkel.

Prijs: € 59 (AVX), € 43 (Tour Soft), € 35 (Velocity)

www.titleist.com

Laatste nieuws