Sergio Garcia hoopt lijn Abu Dhabi door te trekken

Spanjaard een van favorieten in Dubai
sergio garcia

Sergio Garcia werd afgelopen week achtste in Abu Dhabi en is ambassadeur van Omega. Hij sprak voor aanvang van de Dubai Desert Classic in het DIFC uitgebreid over het aanstaande seizoen en de afgelopen jaren.

Exclusief voor Golfers Magazine door P54

Je zit middenin een reeks van drie grote toernooien direct aan het begin van het seizoen. Hoe belangrijk is het om het jaar goed te starten?

Het is altijd belangrijk om het jaar goed te beginnen en dat wordt elk jaar belangrijker nu het eerste deel van het seizoen steeds sterker wordt. Van maart tot en met juli zijn er elke maand grote toernooien dus het is prettig als je voor die toernooien door kan bouwen op een goede start van het seizoen.

Hoe bijzonder was het om dit toernooi twee jaar geleden te winnen?

Het winnen van de Omega Dubai Desert Classic was geweldig en zette de toon voor een heel bijzonder 2017 met als hoogtepunt natuurlijk het winnen van The Masters en alles wat dat met zich meebracht. De Omega Dubai Desert Classic is een geweldig toernooi, kijk alleen al naar de spelers die hier hebben gewonnen. Het is echt een eer om onderdeel uit te maken van die bijzondere groep. Het oplopen van de achttiende green opliep was een bijzondere ervaring. Het publiek zit bovenop de hole, je kan ze bijna voelen ademen.'

Is dat waarom spelers altijd zo uitkijken naar de Omega Dubai Desert Classic?

Het speelt zeker mee. Het is een geweldig toernooi met een rijke historie. De kwaliteit van het veld, de kwaliteit van de baan, de kwaliteit van de winnaars. Combineer dat met vrijwel altijd perfect golfweer, veel publiek en je hebt een superweek. Het is moeilijk om het niet naar je zin te hebben.

Hoe zou je het afgelopen seizoen beoordelen, een seizoen met daarin een mooie overwinning in het KLM Open?

Degelijk, ik denk dat dat de beste omschrijving voor mijn seizoen was. Ik had up's en down's maar overall was het redelijk goed. Ik begon het jaar goed met een aantal top-10's, had toen een wat mindere periode maar won daarna het KLM Open in Nederland. Het was de eerste keer dat ik er speelde als professional en de zege was echt een droom die uitkwam. 

Was je zege in The Masters op de een of andere manier een opluchting voor je?

Dat vind ik moeilijk te zeggen. Ja, het was absoluut iets waar ik al lang naar op zoek was, het winnen van een Major. Ik heb een mooie loopbaan tot nu toe, ook als ik die niet gewonnen had was dat zo geweest, maar dát je nu een Masterstitel hebt is wel heel mooi. Al betekent het ook weer niet dat je nu 'klaar' bent. We zijn competitors en je wilt altijd winnen, altijd beter worden. Of ik nu nog meer toernooien win of niet, ik wil mezelf in elk geval de kans daartoe geven de komende jaren. Klaar ben ik zeker nog niet.

Er waren in het afgelopen jaar ook een paar mindere momenten voor je, met name natuurlijk het incident in Saudi-Arabië. Heb je daar nog iets over te zeggen? Heb je misschien wat geleerd van dat incident?

Het is erg ongelukkig dat het gebeurd is. We zijn geen robots. We zijn mensen die soms hun geduld verliezen, die zich soms even laten gaan. Als je aan het eind van de dag kan zeggen dat je er van geleerd hebt en dat je meer goede dan slechte dingen gedaan hebt. Het is vooral een teken dat we mens zijn. 

Kijk je er naar uit om terug te gaan en om nu een goede show neer te zetten?

Zeker, natuurlijk, dat zou geweldig zijn. Ik vond het een mooi land, de mensen waren aardig, dus ik kijk er zeker naar uit. Ik hoop absoluut op een goede week waar ik na afloop met opgeheven hoofd op terug kan kijken.' 

Laatste nieuws