Boshart twintigste in Egypte

Pro Golf Tour maakt zich op voor lang verblijf Marokko
schoorl

Met een twintigste plaats voor Dylan Boshart (foto) in het Red Sea Ain Sokhna Classic als beste Nederlandse prestatie neemt het circuit na twee toernooien afscheid van Egypte.

Lang zag het ernaar uit dat Mitchell Schoorl de beste landgenoot zou worden in de tweede wedstrijd van het seizoen, maar de 28-jarige Zandvoorter leverde op de laatste vijf holes maar liefst zeven slagen waardoor hij flink wegzakte op het leaderboard en uiteindelijk genoegen moest nemen met de gedeeld 37ste plaats.

De enige andere Nederlander die de slotdag aan mocht treden - Berry Jole en Jim Vertak de Heij misten de cut - profiteerde van het slot van Schoorl om alsnog met de titel beste Nederlander in het vliegtuig te stappen. Boshart eindigde op +2 en legde daarmee beslag op de twintigste plaats.

De winst ging, net als in de openingswedstrijd, naar een Fransman. Ondanks een slotronde in 75 slagen wist niemand Jean Bekirian nog te achterhalen. Met -6 bleef hij landgenoot Radureau precies één slag voor. 

Na de eerste twee wedstrijden van het jaar in Egypte te hebben gespeeld, trekt het satellietcircuit nu door naar Marokko waar maar tussen februari en april maar liefst acht toernooien worden gespeeld.

Het is te hopen dat de Nederlanders het daar beter doen.

Einduitslag

Laatste nieuws