Bontan loopt kaart LET mis

Nederlandse plaatst zich niet voor slotronde Qualifying School
bontan

Na drie dagen zag het er nog prima uit voor de speelster van 'de Pan'. Weliswaar stond ze niet bij de beste twintig van het klassement, goed voor een vol speelrecht op de LET na vijf rondes, maar met een score van +7 en een klassering rond de veertigste plaats, had ze alles nog in eigen hand.

Op de vierde dag liep het echter uit de rails voor Bontan. Drie bogeys voor de turn brachten haar in de buurt van de cutline, maar kort na de turn verdween deze helemaal uit beeld door een triple bogey zeven op hole elf en een bogey op de par-5 twaalfde. In het vervolg van de ronde leverde ze geen slag meer in, maar omdat ze er ook nergens eentje won, viel het doek na 72 van de negentig holes.

'Helaas houdt het hier op. Ik speelde vandaag gewoon niet goed genoeg. +7 is niet wat je wil. Ik kan op dit moment niet anders dan deze ervaringen meenemen naar de rest van mijn loopbaan en met mijn team evalueren hoe we verder gaan en moeten we afwachten wat mijn mogelijkheden zijn voor het komende jaar.'

Omdat Bontan zich wel plaatste voor Final Stage heeft ze voor 2020 wel een categorie (12a), maar nog geen zicht op wat ze daarmee zou kunnen spelen.

'In principe zal ik niet op de LET spelen dit jaar. We zullen wel gaan kijken of we invites kunnen krijgen, en natuurlijk zou het mooi zijn als ik mee kan doen aan de wedstrijd van de LET in Nederland, maar in principe is de LETAS het circuit waar je op kan spelen nu. Al zullen we echt eerst nog af moeten wachten wat de Tour na afloop van deze week zegt met betrekking tot speelrechten.'

In een eerder stadium sneuvelden Pasqualle Coffa en Joyce Chong al. De twee Nederlandse professionals kwamen niet door de prekwalificatie.

Leaderboard

Laatste nieuws